Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MADR: Fonduri europene pentru abatoare mobile! 15 decembrie, termenul limita de depunere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 29 Nov. 2018
Tags: madr, fonduri europene, abatoare mobile

La solicitarile venite din partea fermierilor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta oportunitati de accesare a fondurilor europene pentru abatoare mobile. Astfel, MADR vine in intampinarea nevoilor fermierilor de a avea locuri de sacrificare pentru animalele detinute, indeosebi in zonele izolate sau a celor care au ferme de mici dimensiuni.

Intr-un comunicat de presa remis miercuri, 28 noiembrie, MADR anunta ca a identificat solutia finantarii unor abatoare mobile prin intermediul fondurilor europene disponibile prin Submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. Prin crearea acestor abatoare se rezolva nevoia constanta de a avea carne abatorizata in conditii certificate.

Asadar, crescatorii de animale, cooperativele sau grupurile de producatori pot depune proiecte privind achizitia si infiintarea de abatoare mobile pana la data de 15 decembrie 2018.

Aceste abatoare mobile ar putea fi solutia pentru fermele zootehnice, dar si pentru micii crescatori care sacrifice animale doar ocazional, se arata in comunicatul citat: “Abatoarele mobile vor functiona ca un centru de sacrificare, transare si comercializare, care va fi autorizat sanitar-veterinar si va deservi crescatorii de animale din zona de amplasare, dar si alti fermieri care au nevoie de aceste servicii”.

In unitatile de abatorizare se vor desfasura urmatoarele activitati:
  • sacrificarea animalelor,
  • prelucrarea primara, 
  • depozitarea,
  • vanzarea cu amanuntul,
  • prestari servicii de sacrificare si prelucrare.

MADR a declansat o campanie de informare, astfel incat potentialii beneficiari sa primeasca detalii cat mai clare. Prin intermediul Directiilor Agricole Judetene, crescatorii de animale, cooperativele si grupurile de producatori vor primi explicatii clare despre parametrii si conditiile de functionare a abatoarelor mobile, beneficiile pe care le aduc crescatorilor de animale, precum si comunitatilor rurale, in general, dar si posibilitatile de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MADR: Fonduri europene pentru abatoare mobile! 15 decembrie, termenul limita de depunere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016