keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

HG 352/2023: Masuri de sprijin de urgenta pentru producatorii agricoli. Ce conditii trebuie indeplinite?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 25 Apr. 2023
HG 352/2023: Masuri de sprijin de urgenta pentru producatorii agricoli. Ce conditii trebuie indeplinite?
Tags: hg 352/2023, sprijin pentru agricultori

Statul va acorda, conform HG 352/2023, noi masuri de sprijin de urgenta pentru producatorii agricoli, din sectorul cereale.

HG 352/2023 privind acordarea unei masuri de sprijin de urgenta pentru producatorii agricoli din sectorul cereale a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 334 din 20 aprilie 2023

 

MADR (Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale) mentioneaza, printr-un comunicat de presa, ca aceasta masura de sprijin are ca obiectiv acordarea unui grant producatorilor agricoli afectati de cresterea importurilor de cereale din Ucraina si reprezinta suma care se acorda pentru compensarea cheltuielilor angajate de producatorii agricoli din sectorul cereale pentru depozitarea in spatii de depozitare pentru produse agricole proprii sau depozitarea in custodie la terti, a cantitatilor de grau obtinute din productia proprie a anului 2022 si inregistrate in aceste spatii la data de 01.02.2023.

 

Valoarea schemei de ajutor este de 99.233.700 lei si reprezinta echivalentul sumei de 20.100.000 euro stabilit la rata de schimb de 4,9370 lei pentru 1 euro in conformitate cu prevederile art. 1 alin. (5) din Regulament, care se asigura astfel:

 

a) 49.616.850 lei, echivalentul sumei de 10.050.000 euro, finantare externa nerambursabila FEGA pusa la dispozitia statului roman in conformitate cu art.2, alin. (1) Regulament.
b) 49.616.850 lei, echivalentul sumei de 10.050.000 euro, care se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2023.

 

Cuantumul unitar al grantului se exprima in lei/tona si se calculeaza de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, prin raportarea sumelor prevazute la cantitatile totale depozitate stabilite si comunicate ca fiind eligibile la plata dupa verificarea solicitarilor.

 

Suma care se acorda fiecarui producator agricol beneficiar este obtinuta din inmultirea grantului unitar cu cantitatea de grau din recolta proprie a anului 2022, depozitata de catre acesta la data de 01.02.2023 si declarata in cererea de solicitare a ajutorului.

 

Schema se aplica pe intreg teritoriul Romaniei pe baza de criterii obiective si nediscriminatorii, iar platile sumelor reprezentand grantul se efectueaza pana la data de 30 septembrie 2023.

 

Beneficiarii schemei pot fi producatorii agricoli care utilizeaza suprafete de teren arabil, individual sau in forme de asociere, in scopul obtinerii productiei de cereale, respectiv:

a) producatori agricoli persoane fizice;
b) producatori agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale;
c) producatori agricoli persoane juridice, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de organizare

 

Pentru a accesa forma de sprijin, beneficiarii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii de eligibilitate: 

a) sunt inregistrati in evidentele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu cererea unica de plata 2022;
b) au depozitat productia proprie de grau a anului 2022 in spatii de depozitare pentru produse agricole proprii sau in spatii de depozitare ale tertilor, la data de 01.02.2023.

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016