Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

AFIR: Cererile de plata pentru toate submasurile PNDR 2020 se vor depune online

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 03 Dec. 2018
Tags: pndr 2020, afir, finantare europeana

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca, incepand cu data de 1 decembrie 2018, se va extinde primirea cererilor de plata ale beneficiarilor de finantare europeana nerambursabila prin intermediul noului modul online. Modulul este destinat autorizarii platilor pentru toate proiectele de investitii finantate prin PNDR 2020.

Cei care vor putea solicita rambursarea cheltuielilor prin depunerea online a documentelor necesare, in aceasta a doua etapa de implementare a modulului, sunt beneficiarii submasurilor: 
    • 4.1 - Investitii in exploatatii agricole, 
    • 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, 
    • 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici,  
    • 4.1a - Investitii in exploatatii pomicole, 
    • 4.2 - Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole,  
    • 4.2a - Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol, Schemele de ajutor de stat GBER si de minimis aferente, Schemele de ajutor de stat GBER si de minimis aferente 4.2a, 
    • 9.1 - infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol,
    • 9.1a - infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol, 
    • 16.4 si 16.4a - Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol.

„Finalizam acum inca o etapa in care beneficiarii erau nevoiti sa aduca personal  documentele la sediile noastre.  In acest moment, expertii AFIR vor realiza evaluarea dosarelor de plata depuse on-line, doar in sistemul informatic al Agentiei, pentru toate submasurile PNDR gestionate. Dezvoltarea acestui modul al sistemului electronic este inca un pas important realizat in simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene”, a declarat directorul general AFIR, Adrian Chesnoiu. 

Intr-un comunicat de presa remis vineri, 30 noiembrie, AFIR reaminteste ca din data de 5 noiembrie 2018 se pot depune online cererile de plata aferente submasurilor 6.2 (Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale), 6.4 (Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole), 7.2 (Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica), 7.6 (Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural) si 4.3 (Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice), din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

“Facem precizarea ca beneficiarii care au depus proiectul in format letric, inainte de digitalizarea completa a depunerii, vor depune si dosarele de plata in mod fizic. Pana in acest moment, AFIR a efectuat plati in valoare de 3,90 miliarde de euro catre fermieri, procesatori, antreprenori si autoritati publice locale, beneficiari ai PNDR 2020”, se arata in comunicatul citat.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "AFIR: Cererile de plata pentru toate submasurile PNDR 2020 se vor depune online":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016