Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Saptamana trecuta, Comisia Europeana a adoptat programul de cooperare inter-regionala Interact, avand ca scop crearea unei platforme centrale pentru schimbul de informatii si bune practici si pentru realizarea de initiative comune.
Schimb de experiente si bune practici cu finantare europeana
Comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, a declarat: "Regiunile europene sunt tot mai constiente ca una dintre cele mai bune posibilitati de a gasi raspunsuri la provocarile cu care se confrunta in comun, indiferent daca acestea sunt economice, de mediu sau sociale, este cooperarea. Prin imbunatatirea rezultatelor obtinute de programele de cooperare sau prin incurajarea unor noi forme de cooperare, cum ar fi strategiile macro-regionale, programul Interact va contribui la cresterea eficientei politicilor publice."
Programul are la dispozitie in jur de 40 de milioane de euro si va finanta, in principal, proiectele si actiunile dedicate imbunatatirii capacitatii programelor de cooperare teritoriala in domeniul gestiunii si controlului, precum si al comunicarii rezultatelor obtinute. Capacitatea de gestiune va fi imbunatatita si prin implementarea unor demersuri inovatoare in domeniul cooperarii, cum ar fi Grupul european pentru cooperare teritoriala sau strategiile macro-regionale realizate de parteneri din diferite tari si administratii nationale.
Actiunile si proiectele (cofinantate in proportie de 85% prin Fondul de dezvoltare regionala - FEDR) vor fi puse in practica prin Secretariatul Interact de la Bratislava (SK) si prin 4 birouri de informare, aflate la Turku (Finlanda), Valencia (Spania), Viena (Austria) si Viborg (Danemarca).
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Cartea Verde a Contabilitatii
Context
Interact se adreseaza celor 28 de state membre UE, Norvegiei si Elvetiei. Programul are alocate 36,6 milioane de euro din FEDR pentru activitatile principale si 2,7 milioane pentru asistenta tehnica. Asistenta financiara europeana va fi completata de 7 milioane de euro din fonduri publice nationale.
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ANAF isi indreapta ochii ageri catre averiCe a transmis Uniunea Profesiilor Liberale cu privire la intentia Ministerului de Finante de a recalifica activitatile independente ca dependenteANAF: Romania, membru al Consiliului Executiv al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor FiscaleCooperare teritoriala europeana 2014-2020: Reglementari financiare pentru 12 programeUE vrea mai putina birocratieUltimele articole
Anunt Min. Muncii: 7 noi ocupatii urmeaza sa fie introduse in CORSprijin nerambursabil de pana la 70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Care sunt conditiile pentru accesarea banilorProgramul “O familie, o casa†ar putea deveni “Noua casaâ€. Statul garanteaza 60% din creditele ipotecare pentru locuinteInfiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare din Romania, adoptata de SenatSefa ANAF: Noi trimitem poprire catre toate bancile, inclusiv la tertiArticole similare
Proiectele finantate in perioada de programare 2014-2020 se vor potenta reciprocNOU! Tichete de vacantaNou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)MONOGRAFIE contabila pentru grantul de capital de lucru IMM AGRI FOODCheltuielile de protocol se reduc. Vezi ce mai modifica Ordonanta de Urgenta nr. 26Ultimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiSAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareSAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Acord de FINANTARE pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca MondialaArticole similare
Romania, fortata de COMISIA EUROPEANA sa exporte gazeCOMISIA EUROPEANA distribuie 265 milioane euro pentru IMM-uri si CercetareSe majoreaza cu 700 milioane lei deficitul bugetar pentru 2014EXCLUSIV: Cota unica si CAS nu vor fi modificate pana in 2013, TVA incertaCE: Raportul anual privind alinierea la normele UE. Cum se prezinta Romania?Ultimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"