keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Fonduri nerambursabile UE pentru fermieri care participa prima data la o schema de calitate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 02 Aug. 2018
Tags: fonduri nerambursabile, fonduri fermieri, pndr

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta deschiderea sesiunii de primire a proiectelor pentru participarea pentru prima data la schemele de calitate europene, incepand de joi, 2 august 2018.

Finantarea proiectelor se asigura prin Submasura 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima data la scheme de calitate” a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile nerambursabile se acorda fermierilor si grupurilor de fermieri legal constituite care participa pentru prima data la o schema de calitate a Uniunii Europene – Denumire de Origine Protejata (DOP), Indicatie Geografica Protejata (IGP), Specialitate Traditionala Garantata (STG), Mentiunea de calitate facultativa „produs montan” si Produse ecologice. 

Totodata vor primi finantare si proiectele prin care se asigura participarea pentru prima data la schemele de calitate pentru bauturi alcoolice – Denumire de origine controlata (DOC), pentru vinuri de calitate, Indicatie Geografica (IG), pentru vinuri de calitate si Bauturi spirtoase cu Indicatie Geografica.

„Aceasta linie de finantare este foarte asteptata de catre asociatiile si organizatiile fermierilor, pentru ca ofera un sprijin consistent care va contribui la introducerea pe piata a unor produse agricole si alimentare care depasesc semnificativ standardele comerciale ale produselor de larg consum. De asemenea, prin finantarea acordata pentru aderarea la o schema de calitate eligibila se va asigura  si o mai mare recunoastere a calitatii produselor locale”, a precizat Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU. 

Valoarea fondurilor disponibile pentru sesiunea din 2018 este de 6.108.739 de euro, iar intervalul de primire a cererilor de finantare este cuprins intre 2 august 2018, ora 9:00 si 31 decembrie 2018, ora 16:00.

Pentru detalii privind intocmirea cererilor de finanÈ›are consultati Ghidului solicitantului si a anexelor aferente acestuia, disponibile gratuit pe pagina de internet a AFIR – www.afir.info, la sectiunea „Investitii PNDR”. Depunerea documentatiei se face on-line, pe pagina oficiala de internet a Agentiei. 

Depunerea cererilor de finantare se poate incheia si inainte de termenul limita (31 decembrie 2018, ora 16:00), in cazul in care valoarea publica totala a proiectelor depuse (care au un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate) atinge plafonul de 200% din alocarea sesiunii. Aceasta prevedere nu se aplica in primele 5 zile calendaristice ale etapelor de depunere, sesiunea ramanand deschisa chiar daca suma alocata a fost epuizata.
 
Sprijinul public se acorda sub forma unui stimulent anual, pe o perioada de maximum 5 ani consecutivi de la aderarea pentru prima data la o schema de calitate si este in valoare de maximum 3.000 de euro pentru exploatatie.
Pentru aceasta submasura pragul minim este de 10 puncte si reprezinta pragul sub care niciun proiect nu poate beneficia de finantare nerambursabila.

Pe lista cheltuielilor eligibile pentru finantarea nerambursabila  se regasesc costurile fixe suportate de fermieri/grupurile de fermieri ca urmare a participarii acestora intr-o schema de calitate. Intre acestea se numara:
  • costurile aferente aderarii la o schema de calitate eligibila, conform verificarii documentatiei de autoritatea competenta si organismul de certificare respectiv, tarifele percepute de organismele de certificare in cadrul procesului de certificare pentru initierea certificarii, controlul solicitantului, cheltuielile aferente testarii in urma careia se certifica conformitatea cu specificatiile de calitate, evaluarea dosarului solicitantului;
  • contributia anuala de participare la schema de calitate catre Organismul de control/certificare;
  • cheltuielile aferente controalelor necesare pentru verificarea respectarii specificatiilor schemei pentru verificarea specificatiilor de indeplinire a conformitatii anuale.
Dintre cheltuielile neeligibile, amintim cateva tipuri: cheltuielile suplimentare de testare a rezultatelor ca urmare a incercarilor nereusite sau a retestarii in urma constatarii neregulilor de catre organismul de control, costurile si analizele efectuate pentru activitatile de autocontrol, costurile inspectiilor si/sau analizelor efectuate in urma constatarii neregulilor de catre organismul de control etc.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016