Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

UE a rambursat Romaniei peste 10 miliarde euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, fonduri europene, rambursare, program european, finantarea investitiilor

Din 2007 si pana in prezent, Uniunea Europeana a rambursat Romaniei peste 10 miliarde de euro, aceasta suma reprezentand fonduri pe care institutiile le-au atras in economia romaneasca, prin cele trei progarme destinate agriculturii, dezvoltarii rurale si pescuitului.



Fondurile europene alocate Romaniei pe actuala programare financiara sunt de circa 14,5 miliarde de euro pe cele trei programe.

In ceea ce priveste banii rambursati pentru plata proiectelor prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), exclusiv din fonduri europene, fara cofinantarea de la bugetul de stat, suma se ridica la circa 4,46 miliarde de euro, reprezentand un procent de absorbtie de aproximativ 62%.

Pentru perioada 2007 - 2013, sumele alocate Romaniei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), doar din bugetul Uniunii Europene, au totalizat 8 miliarde de euro.

Pana in prezent, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a incheiat 81.311 de contracte de finantare in valoare de circa 5,5 miliarde de euro, anul 2013 fiind ultimul an in care mai pot fi contracte proiecte pe actuala programare financiara. Raportat la valoarea totala a fondurilor disponibile prin PNDR doar pentru proiecte de investitii, respectiv circa 6,7 miliarde de euro, procentul de contractare a fondurilor este de circa 82%.

Pentru schema de plata unica pe suprafata (SAPS) aferenta anului 2013, suma alocata Romaniei din FEGA este 1,403 miliarde de euro, iar cuantumul maxim al platilor este de 139,17 euro /hectar. La aceasta suma, Guvernul a mai aprobat inca o plata suplimentara de 21 de euro pe hectar din bugetul national, ceea ce ridica subventia pe suprafata la 160 de euro pe hectar.

Totodata, pe cel de-al treilea program european din domeniu, Programul Operational pentru Pescuit (POP), au fost rambursate Romaniei in jur de 49,1 milioane de euro, aproximativ 25% din asistenta UE alocata Romaniei prin Fondul European pentru Pescuit (FEP). Romania beneficiaza pentru perioada 2007-2013 pe acest program de 230,7 milioane de euro de la UE pentru finantarea investitiilor in domeniul pescuitului, acvaculturii si procesarii.

Asa cum a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, Romania prezinta in acest an un risc de dezangajare de 7-10 milioane de euro pe acest program din cauza intarzierilor inregistrate in derularea programului.

Sursa: Agerpres
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "UE a rambursat Romaniei peste 10 miliarde euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016