Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
La finalul lunii septembrie, Comisia Europeana a transmis Romaniei doua noi avize motivate privind aplicarea directivei europene ce legifereaza gestionarea deseurilor si implementarea in legislatia nationala a directivei referitoare la controlul statului portului.
Comisia solicita Romaniei sa respecte obligatiile ce ii revin in temeiul directivei privind gestionarea deseurilor. Comisia a constatat ca 109 gropi de gunoi (65 gropi municipale, 27 gropi industriale pentru deseuri periculoase si 17 gropi industriale pentru deseuri nepericuloase) inca reprezinta o amenintare la adresa sanatatii umane si a mediului, desi ar fi trebuit inchise sau restaurate pana la data de 16 iulie 2009. Fondurile UE disponibile pot fi un instrument-cheie pentru rezolvarea acestei probleme. Autoritatile nationale trebuie sa actioneze intr-un termen de doua luni in acest caz.
Totodata, Comisia a cerut Romaniei sa comunice masurile de implementare a directivei privind controlul statului portului. In ciuda scrisorii de punere in intarziere transmise in ianuarie 2015, Romania fie nu a notificat Comisia asupra tuturor masurilor nationale intreprinse, fie nu a adoptat legislatia necesara. Romania are la dispozitie doua luni pentru a informa Comisia cu privire la masurile luate pentru implementarea directivei.
Context
Comisia Europeana a adoptat, in cadrul pachetului lunii septembrie de constatare a incalcarii obligatiilor de catre statele membre, un total de 114 noi decizii (inclusiv 13 avize motivate si 3 sesizari ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene). De asemenea, Comisia a decis inchiderea a 67 de cazuri care au fost solutionate de catre statele membre.
Totodata, Comisia a initiat miercuri, 23 septembrie, 40 de proceduri de infringement impotriva mai multor state membre pentru nerespectarea legislatiei europene in materie de azil. Doua dintre aceste decizii privesc Romania, pentru mai multe informatii va rugam consultati anuntul de presa.
Sursa: Comisia Europeana
Cartea verde a contabilitatii
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"