Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Agriculturii: Fermierii care nu se inscriu la APIA, nu mai primesc subventii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 13 Mar. 2019
Tags: ministrul agriculturii, cerere unica de plata, subventii fermieri

Potrivit declaratiilor ministrului Agriculturii, Petre Daea, fermierii care nu se inscriu, pana la data de 15 mai, la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), nu vor mai primi subventiile.

"Este un ordin foarte clar dat de mine in 2017. Regulile trebuie sa se respecte. Fermierii sa se duca la APIA, sa raspunda la invitatia pe care o dau functionarii de la APIA catre fiecare fermier in parte, pentru ca fiecare din cei 900.000 de fermieri a primit cate o scrisoare in care spune: «dumneata esti programat in data de, la ora de, si vii cu urmatoarele documente ca sa te inscrii». Sa se inscrie pentru a putea lua subventiile, pentru ca altfel nu le ia. Si aceasta inscriere se termina pe data de 15 mai. Cine nu se inscrie pana la 15 mai, nu ia subventia", a precizat ministrul Agriculturii, marti, 12 martie a.c., la TVR1.
 
Totusi, fermierii par sa fie receptivi, dupa cum reiese din declaratiile ministrului Agriculturii care a anuntat ca numai marti, desi erau programati 16.256 fermieri, au fost depuse 18.455 de cereri.
 
"In total, pentru ca din trei in trei ore eu am aceasta informatie, au depus la nivelul tarii 100.738 de fermieri. Avem un program, urmaresc din trei in tre ore, stim cati trebuie sa vina. Daca nu vin astazi, imediat functionarul respectiv il anunta: vino te rog maine", a mai spus ministrul Petre Daea.

APIA a demarat campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul in curs la data de 1 martie. Ultima zi de depunere a cererilor este data de 15 mai 2019, data dupa care nu se vor mai primi cereri, iar fermierii care nu s-au prezentat la APIA in acest interval, vor ramane fara subventii.

Citeste si:
 
 
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, declara recent ca intervalul in care se depun cererile, respectiv 1 martie - 15 mai, nu se schimba nici in 2019: "In 2017, ca sa introducem acea ordine, am spus ca inchidem obloanele la APIA, in 2018 ca sa introducem regula si mai puternic am spus ca ferecam, sudam usile. Anul asta spun ca suspendam si scarile la APIA, pentru ca pana la data de 15 mai trebuie sa depuna cererile pentru a avea subventiile la timp". 

Pentru a beneficia de platile directe prevazute la art. 1 alin. (2), fermierii trebuie sa prezinte la depunerea cererii unice de plata sau a modificarilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc ca terenul agricol, inclusiv zonele de interes ecologic, se afla la dispozitia lor sau o copie a anexei nr. 24 de la starea civila a unitatilor administrativ-teritoriale, daca este cazul.

Mai multe informatii privind accesarea fiecarei scheme de plata/masuri de sprijin, inclusiv hartile si listele cu UAT eligibile pentru masurile de dezvoltare rurala, pot fi consultate la centrele judetene/locale ale APIA si pe site-urile www.apia.org.ro, www.madr.ro si www.pndr.ro. 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Agriculturii: Fermierii care nu se inscriu la APIA, nu mai primesc subventii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016