Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Agriculturii: Aproape 400.000 de fermieri au primit subventiile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 23 Oct. 2018
Tags: subventii fermieri, ministrul agriculturii, agricultura

Pana la ora actuala, aproape 400.000 de fermieri si-au primit subventiile, anunta, luni seara, ministrul Agriculturii, Petre Daea, in cadrul unei emisiuni TV.

Acordarea subventiilor a inceput la data de 16 octombrie, cand peste 100.000 de fermieri si-au primit banii, in total fiind programate platile pentru 866.000 de fermieri beneficiari.

„Am spus-o foarte clar ca in minutul 1 al zilei de 16 (a lunii octombrie, n.r.), la cumpana noptii, dam drumul la banii pentru fermieri”, a mentionat Petre Daea, intrebat fiind despre subventiile pentru fermieri.

„Astazi, la ora cand noi discutam, au plecat banii catre 384.880 de fermieri, in valoare de 109.199.497,46 milioane euro. Sunt sume care au pornit pe flux, ajung la fermieri. (...) Am dat drumul la sumele mai mici, la fermierii mai mici, pentru ca sunt situatii grele afara. Datorita lipsei de apa in sol terenul se lucreaza greu, trebuie executate mai multe treceri pe unitatea de suprafata, sunt cheltuieli suplimentare, intr-un cuvant, se cheltuie mai mult. Suntem in grafic”, a subliniat ministrul Daea.

Incepand de joi, banii vor fi transferati si in conturile fermierilor mari, anunta ministrul Agriculturii: “Pana atunci vom plati subventiile a 450.000 de fermieri. (...) Cum spuneam, folosindu-ma de o metafora a mea: este ca la fermoar – dinte cu dinte, ca sa poti sa tragi fermoarul. Totul este organizat. Totul este pus la punct, in asa fel incat sa functioneze acest mecanism cum a functionat in Romania si cum este respectat de toti fermierii”, a mai spus Daea.

Totusi, desi platile au fost autorizate sau vor fi autorizate in cursul saptamanii, data la care banii vor ajunge in conturile fermierilor variaza in functie de institutia la care acestia au deschis contul in care vor fi virate subventiile. „Este un traseu pe care trebuie sa il urmeze, procedural vorbind, sumele acestea de bani, ca sa ajunga la fermieri, intre timpul cand noi am autorizat la plata si timpul in care intra in cont, dureaza cam doua zile. Daca ai cont la Trezorerie, banii ajung mai repede, daca ai la banci ajung in doua zile”, a precizat ministrul Daea.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Agriculturii: Aproape 400.000 de fermieri au primit subventiile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016