Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Finantele modifica Declaratia 112 (proiect de Ordin)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Aug. 2019
Tags: declaratia 112, mfp, contributii sociale, impozit pe venit

Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Sanatatii, propun modificarea si actualizarea modelului si continutului Declaratiei 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate. MFP arata ca Declaratia 112 va fi adaptata la modificarile legislatiei fiscale.

Declaratia 112 cuprinde atat informatii privind obligatiile fiscale ale contribuabililor, cat si informatii necesare stabilirii prestatiilor sociale potrivit legislatiei specifice, acordate de Casa Nationala de Pensii Publice, de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala.

Prevederile ordinului vizeaza modificarea Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate corespunzator cu modificarile din legislatia specifica, generate de modificarile Codului fiscal ca urmare a prevederilor O.U.G. nr. 43/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative care privesc stabilirea unor masuri in domeniul investiţiilor precum si de necesitatea actualizarii anexelor si instructiunilor de completare, in functie de problemele semnalate din practica.
       
       Prin Proiectul de Ordin pus in Transparenta decizionala de MFP se stabileste:
  •        actualizarea casetelor privind inscrierea cifrei de afaceri si a ponderii cifrei de afaceri din activitatile prevazute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal, in vederea acordarii facilitatilor fiscale in luna de raportare, in sensul declararii de catre angajator, pe proprie raspundere, a indeplinirii conditiilor aplicarii acestora”;       
  •        introducerea unor casete informative cu privire la persoanele detasate in/din Romania cat si cu privire la statul in care se datoreaza constributiile sociale obligatorii, respectiv detasate cu sau fara. formularul portabil A1.  
  •        actualizarea codurilor CAEN pentru angajatorii care beneficiaza de facilitatile fiscale prevazute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal.       
  •        actualizarea nomenclatorului ”Creante fiscale” prin introducerea unor noi casete pentru declararea CAS-ul pentru conditii deosebite si speciale, datorat de catre angajatorii care desfasoara activitate in domeniul constructiilor si carora li se aplica facilitatile fiscale .         
  •        introducerea unor noi casete in Sectiunile A si B pentru declararea bazelor de calcul si a contributiilor sociale obligatorii aferente veniturilor din salarii si asimilate salariului realizate de persoanle fizice care isi desfasoara activitatea la angajatorii din domeniul constructiilor. 
  •        introducerea unor campuri noi in secÅ£iunea E3 din anexa asigurat: " Impozit scutit conform art. 60 pct. 1 din Codul fiscal", "Venit scutit conform art. 60 pct. 2 din Codul fiscal", "Impozit scutit conform art. 60 pct. 2 din Codul fiscal", "Venit scutit conform art. 60 pct. 3 din Codul fiscal", "Impozit scutit conform art. 60 pct. 3 din Codul fiscal", "Venit scutit conform art. 60 pct. 4 din Codul fiscal", "Impozit scutit conform art. 60 pct. 4 din Codul fiscal", "Impozit scutit cf. art. 76 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 566/2004 Legea cooperatiei agricole", "Impozit scutit conform art. 4 alin. (3) din Legea nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajarii tinerilor in sectoarele agricultura, acvacultura si industria alimentara".    
  •        alte modificari tehnice, care constau in actualizarea corespunzatoare a anexelor si a instructiunilor la ordin potrivit aspectelor semnalate de utilizatorii declaratiei. 

Proiectul de ordin comun poate fi consultat AICI >>
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Finantele modifica Declaratia 112 (proiect de Ordin)":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016