Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Sanatatii, propun modificarea si actualizarea modelului si continutului Declaratiei 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate. MFP arata ca Declaratia 112 va fi adaptata la modificarile legislatiei fiscale.
Prevederile ordinului vizeaza modificarea Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate corespunzator cu modificarile din legislatia specifica, generate de modificarile Codului fiscal ca urmare a prevederilor O.U.G. nr. 43/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative care privesc stabilirea unor masuri in domeniul investiţiilor precum si de necesitatea actualizarii anexelor si instructiunilor de completare, in functie de problemele semnalate din practica.
- actualizarea casetelor privind inscrierea cifrei de afaceri si a ponderii cifrei de afaceri din activitatile prevazute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal, in vederea acordarii facilitatilor fiscale in luna de raportare, in sensul declararii de catre angajator, pe proprie raspundere, a indeplinirii conditiilor aplicarii acestora”;
- introducerea unor casete informative cu privire la persoanele detasate in/din Romania cat si cu privire la statul in care se datoreaza constributiile sociale obligatorii, respectiv detasate cu sau fara. formularul portabil A1.
- actualizarea codurilor CAEN pentru angajatorii care beneficiaza de facilitatile fiscale prevazute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal.
- actualizarea nomenclatorului ”Creante fiscale” prin introducerea unor noi casete pentru declararea CAS-ul pentru conditii deosebite si speciale, datorat de catre angajatorii care desfasoara activitate in domeniul constructiilor si carora li se aplica facilitatile fiscale .
- introducerea unor noi casete in Sectiunile A si B pentru declararea bazelor de calcul si a contributiilor sociale obligatorii aferente veniturilor din salarii si asimilate salariului realizate de persoanle fizice care isi desfasoara activitatea la angajatorii din domeniul constructiilor.
- introducerea unor campuri noi in secţiunea E3 din anexa asigurat: " Impozit scutit conform art. 60 pct. 1 din Codul fiscal", "Venit scutit conform art. 60 pct. 2 din Codul fiscal", "Impozit scutit conform art. 60 pct. 2 din Codul fiscal", "Venit scutit conform art. 60 pct. 3 din Codul fiscal", "Impozit scutit conform art. 60 pct. 3 din Codul fiscal", "Venit scutit conform art. 60 pct. 4 din Codul fiscal", "Impozit scutit conform art. 60 pct. 4 din Codul fiscal", "Impozit scutit cf. art. 76 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 566/2004 Legea cooperatiei agricole", "Impozit scutit conform art. 4 alin. (3) din Legea nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajarii tinerilor in sectoarele agricultura, acvacultura si industria alimentara".
- alte modificari tehnice, care constau in actualizarea corespunzatoare a anexelor si a instructiunilor la ordin potrivit aspectelor semnalate de utilizatorii declaratiei.
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Proiectul de ordin comun poate fi consultat AICI >>
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum poate un angajator strain sa isi faca viata mai usoara in RomaniaTOT ce trebuie sa stiti despre completarea Declaratiei 112! Iata cele mai frecvente greseli care apar in practica si cum sa le evitatiDECLARATIA 112 a fost modificata. PDF-ul inteligent inca nu a fost actualizat!DECLARATIA 112. Stabilirea perioadei fiscale in anul 2015Corectare contributii sociale nedatorate. RectificativeUltimele articole
Cum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Indemnizatii de delegare. In ce luna se declara diurna in D112Reminder ANAF! Incepand cu declararea veniturilor aferente lunii noiembrie 2023, se utilizeaza un nou formular 112DECLARATIA 112 a fost modificata prin Ordinul 1994/2023. De cand se aplica schimbarileRevisal in 2023: Este OBLIGATORIE inregistrarea absentelor nemotivate si suspendarea CIM in sistem?Articole similare
ANAF: Declaratii fiscale si obligatii de plata cu termen in august 2016Emiterea facturii. Care sunt conditiile pentru termenul de prescriptie?Analiza zilei: Procedura de aplicare a amnistiei fiscale a fost modificataDarea in plata. Ce inseamna si studii de caz practice cu privire la sfera de aplicare a TVAUltima versiune a fost actualizata pentru Ordinul de plata in cont tranzitoriuUltimele articole
Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileE-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSituatii financiare interimare. In cazul unor erori pot fi rectificate?Ce trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreazaArticole similare
Revenire la impozit pe profit prin optiune si prevederi OUG 84/2016. Ce solutii are firma?Lista seminariilor web pentru luna iulie, publicata pe portalul ANAFCastigul net din transferul titlurilor de valoare. Cum completam Declaratia 200?Precizari privind plata in contul unic a creantelor fiscaleMicrointreprinderi in 2024. De cand se aplica cotele de 1% sau de 3%Ultimele articole
Cum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Venituri din chirii in scop turistic. Precizari importante ale ANAF pentru persoanele fiziceNoutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Din 2025 este ELIMINATA o facilitate fiscala importanta. Care sunt domeniile vizateAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"