Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: Romania, membru al Consiliului Executiv al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Iun. 2020 Exclusiv
Tags: consolidarea administratiei fiscale, anaf, romania membru iota

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca Romania, a devenit membru al Consiliului Executiv al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale (IOTA), alaturi de administratiile fiscale din Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Grecia (in calitate de presedinte al organizatiei), Italia, Ungaria si Suedia, in urma votului Adunarii Generale a organizatiei.

Consiliul Executiv reprezinta organismul strategic, cu rol decizional al IOTA, si este compus din noua membri.

Evenimentul a avut loc in perioada 24-25 iunie 2020, sub forma unei intruniri digitale si este unul deosebit de important in viata organizatiei tntrucat Adunarea Generala reprezinta autoritatea suprema a organizatiei, prin votul exprimat an de an de catre cele 44 de administratii fiscale membre. In cadrul reuniunii se propun, discuta si se adopta masuri/decizii importante privind activitatea, rolul si dezvoltarea viitoare ale organizatiei.
 
Prin Programul de lucru al organizatiei adoptat pentru anul 2021 s-a stabilit concentrarea atentiei organizatiei pe tematici de interes, atat la nivel national, cat si la nivel international, precum: managementul creantelor fiscale, combaterea fraudei la TVA, utilizarea datelor din schimbul automat de informatii, implementarea BEPS, implicatiile crizei COVID-19, combaterea criminalitatii pe piata muncii, riscurile economiei digitale, utilizarea analizei retelelor pentru combaterea fraudelor, comunicare in vederea cresteri conformarii fiscale etc.
 
Totodata, in cadrul evenimentului, reprezentantii administratiilor fiscale membre au avut ocazia de a schimba informatii si opinii cu privire la solutiile adoptate in contextul provocarilor generate de pandemia COVID-19, dezbatand posibile abordari pentru asigurarea sustenabilitatii activitatii administratiilor fiscale si a activitatii de colectare a veniturilor in perioada urmatoare.
 
Pentru Romania si pentru A.N.A.F. participarea la lucrarile Consiliului Executiv faciliteaza stabilirea unor bune relatii de colaborare cu statele care fac parte din acest for decizional, relatii care pot fi ulterior fructificate in cadrul unor cooperari specifice, proiecte bilaterale sau multilaterale sau in schimburi punctuale de bune practici in domeniul fiscal.

In egala masura, participarea activa a Romaniei, prin A.N.A.F., in cadrul organizatiei, contribuie la cresterea vizibilitatii si consolidarea reputatiei administratiei fiscale romane.



Sursa: ANAF
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF: Romania, membru al Consiliului Executiv al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016