Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce modificari au fost aduse inregistrarii in scopuri de TVA prin aprobarea Ordinului 347/2023

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 24 Apr. 2023
Ce modificari au fost aduse inregistrarii in scopuri de TVA prin aprobarea Ordinului 347/2023
Tags: ordinul 347/2023, inregistrare in scopuri de tva, eliminarea formularului 098 

In Monitorul Oficial nr. 264/30.03.2023 a fost publicat OPANAF nr. 347/2023 pentru modificarea unor acte normative privind inregistrarea/anularea inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

Prin acest act normativ a fost eliminat formularul 098 - Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, conform art. 316 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (reglementat de OPANAF nr. 631/2016). 

Rubricile din formularul 098 au fost preluate in formularul Cerere de inregistrare fiscala (anexa a formularului Cerere de inregistrare in registrul comertului), formular aprobat prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si al ministrului justitiei nr. 2509/5672/C/2022, pentru a asigura posibilitatea entitat?ilor supuse obligatiei de inregistrare in registrul comert?ului sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA odata cu inmatricularea/inregistrarea in registrul comertului. 

Potrivit OPANAF nr. 347/2023 care modifica OPANAF nr. 239/2021, persoana impozabila supusa inregistrarii in registrul comertului, care solicita inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, respectiv de la data inregistrarii in registrul comertului, depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunal formularul «Cerere de inregistrare fiscala», care reprezinta anexa la formularul «Cerere de inregistrare in registrul comertului», avand completata sectiunea corespunzatoare taxei pe valoarea adaugata.

Atentie! Inregistrarea in scopuri de TVA se considera valabila, potrivit reglementarilor legale in materie, incepand cu data comunicarii certificatului de inregistrare in scopuri de TVA emis de ANAF. 

Temei legal: Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si al ministrului justitiei nr. 2509/5672/C/2022 



Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce modificari au fost aduse inregistrarii in scopuri de TVA prin aprobarea Ordinului 347/2023":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016