Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) deschide noi sesiuni anuale continue pentru depunerea proiectelor de investitii pentru 3 submasuri din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020.
Astfel, in perioada 14 iulie - 30 octombrie, AFIR va primi cereri de finantare pentru proiecte de investitii privind dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice - componenta irigatii (prin Submasura 4.3), pentru investitii privind infiintarea de activitati neagricole in zone rurale (prin Submasura 6.2), precum si pentru investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole (prin Submasura 6.4).
Alocarea financiara pentru aceasta sesiune aferenta Submasurii 4.3 (sM4.3) „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice” - componenta Irigatii, este de 218.000.000 Euro. Fondurile nerambursabile vor fi disponibile pentru restructurarea modului de administrare si utilizare a infrastructurii de acces si de adaptare a acesteia la noua structura agricola si forestiera, precum si folosirea eficienta a infrastructurii utilizabile. Pragul de calitate lunar incepe de la 75 de puncte (14 – 31 iulie 2015), ulterior el scade treptat ajungand la punctajul minim de 20 de puncte (1 – 30 octombrie 2015).
Sprijinul public nerambursabil pentru beneficiarii acestei submasuri este de 100% si nu va depasi 1.000.000 Euro/ proiect pentru sistemele de irigatii aferente statiilor de punere sub presiune sau 1.500.000 Euro/ proiect pentru amenajarea sistemelor de irigatii aferente statiilor de pompare si repompare.
Submasura 6.2 (sM6.2) „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale” dispune de o alocare financiara de 44.164.707 Euro pentru sesiunea continua anuala de primire a proiectelor. Pragul de calitate lunar pentru sM 6.2 incepe de la 60 de puncte, urmand sa descreasca lunar pana la minimul de 15 puncte intre 1-30 octombrie 2015.
Investitiile eligibile din cadrul acestei submasuri vor beneficia de finantare nerambursabila in procent de 100% pentru a asigura infiintarea si dezvoltarea de microintreprinderi si intreprinderi mici in sectorul non-agricol din zonele rurale. Activitatea acestora poate include mai multe tipuri de investitii: fabricarea produselor textile si a incaltamintei, prelucrarea lemnului, productia si furnizarea de energie electrica, activitati de servicii informatice, activitati de creatie si interpretare artistica, activitati de design specializat etc.
Beneficiarii care depun proiecte de investitii pot primi 50.000 Euro/proiect, cu posibilitatea majorarii sprijinului pana la 70.000 euro/ proiect in cazul activitatilor de productie, servicii medicale, sanitar-veterinare si de agroturism.
Pentru Submasura 6.4 (sM6.4) „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” contributia publica totala aferenta acestei sesiuni este de 57.214.935 Euro. Pragul de calitate lunar, stabilit pentru perioada imediat urmatoare lansarii, 14 – 31 iulie 2015, este de 60 puncte. In ultima luna de primire a Cererilor de Finantare (1 – 30 octombrie), pragul minim de selectie va fi de 15 puncte. Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de 70%, existand posibilitatea de a se mari la 90%, in anumite conditii prevazute in Ghidul Solicitantului.
Cei interesati sa depuna Cereri de Finantare in cadrul Submasurii 6.4, pot obtine pana la maximum 200.000 Euro/ proiect pentru activitati mestesugaresti (activitati de artizanat si alte activitati traditionale non-agricole – olarit, brodat, prelucrare manuala a fierului, lanii, lemnului, pielii), pentru investitii in producerea si comercializarea produselor non-agricole (produse textile, imbracaminte, articole de marochinarie, de hartie si carton, chimice, farmaceutice), investitii asociate cu industria metalurgica (fabricarea de constructii metalice, masini, utilaje si echipamente), investitii legate de furnizarea de servicii.
Totodata, precizam ca aceaste sesiuni de primire a proiectelor de investitii se incheie in data de 30 octombrie 2015, ora 16.00 si ca modalitatea de depunere a Cererilor de Finantare este online, pentru toate cele 3 submasuri.
Sursa: Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "AFIR deschide sesiuni de depunere a proiectelor pentru noi submasuri din PNDR 2020":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Ce implica pregatirea metodologiei pentru deschiderea primelor masuri de finantare prin PNDR 2020?
Mai multe articole despre investitii rurale
Articole similare
Vicepremier: Prin parteneriat public - privat si Fondul Suveran se poate ajunge la investitii de 8-10% din PIBNoi masuri sociale si economice, finantate din fonduri europene. Se acorda 20 milioane euro pentru sustinerea tinerilor antreprenoriMinisterul Finantelor Publice da startul unei sesiuni de inregistrare a cererilor pentru stimularea investitiilorFMI si CE au convenit cu autoritatile un deficit cash de 1,8% din PIB pentru 2015Noutati legislatie Fiscala 11-15 august 2008 - Monitorul OficialUltimele articole
Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiMFP anunta sprijin substantial pentru IMM-uri, de pana la 1,38 miliarde de euroIMM Invest Romania - noul program de sustinere a IMM-urilor: Normele de aplicare, finalizateRectificarea bugetara 2019: Creditele bugetare ale fiecarui Minister. Bani mai putini la Educatie, Cercetare, Agricultura si TransporturiGuvernul A ADOPTAT OUG pentru stabilirea cadrului general de infiintare a Fondurilor Suverane
Mai multe articole despre proiecte de investitii
Articole similare
Acciza creste din aprilie. De ce crede premierul ca presedintele va semnaExonerarea de raspundere in cazul neindeplinirii obligatiilor fiscaleDiscounturile cerute de retaileri producatorilor agricoli provoaca noi nemultumiri in piataANPC a transmis FMI ca isi mentine pozitia privind aplicarea OUG 50 la creditele in derulareComisia Europeana: nu am impus taxa de autostradaUltimele articole
Studiu de caz: Corectarea facturilor dupa inspectia fiscalaNeconcordante intre evidenta contabila si cea fiscala. Declaratii rectificativeWebinarul pe teme FISCALE: Noutati fiscale valabile in 2021F. Citu, anunt pentru firme: Depunerea declaratiilor fiscale va fi amanata pana pe 25 decembrie, iar rambursarea TVA pana pe 25 ianuarie 2021Munca cu forme legale, beneficiu garantat pentru angajati si angajatori. Inspectia Muncii a participat la o campanie europeana in acest sens
Mai multe articole despre afir
Articole similare
Sistemul TVA la incasare, anularea dreptului de deducere TVADeclaratii fiscale cu termen la 6, respectiv 10 noiembrie. Ce obligatii indeplinim?Participati la Seminarul Controlul Financiar Preventiv in institutiile publice?In atentia celor cu datorii restante catre bugetul general consolidat la data de 30 septembrie 2015OUG nr. 41/2015: modificarea si completarea unor acte normative, precum si reglementarea unor masuri bugetareUltimele articole
Romania, somata sa aplice legislatia privind confiscarea bunurilor dobandite in urma unei infractiuniCheltuieli deductibile PFA. Ce cheltuieli pot deduce persoanele fizice autorizate in anul 2019?Pentru companii: Noul cadru de asigurare al managementului tipurilor de riscSesiune online ANAF cu tema: Depunerea declaratiei privind veniturile realizate din Romania in anul 2015Analiza zilei: Procedura de aplicare a amnistiei fiscale a fost modificata
Mai multe articole despre octombrie 2015

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"