Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) deschide noi sesiuni anuale continue pentru depunerea proiectelor de investitii pentru 3 submasuri din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020.
Astfel, in perioada 14 iulie - 30 octombrie, AFIR va primi cereri de finantare pentru proiecte de investitii privind dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice - componenta irigatii (prin Submasura 4.3), pentru investitii privind infiintarea de activitati neagricole in zone rurale (prin Submasura 6.2), precum si pentru investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole (prin Submasura 6.4).
Alocarea financiara pentru aceasta sesiune aferenta Submasurii 4.3 (sM4.3) „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice” - componenta Irigatii, este de 218.000.000 Euro. Fondurile nerambursabile vor fi disponibile pentru restructurarea modului de administrare si utilizare a infrastructurii de acces si de adaptare a acesteia la noua structura agricola si forestiera, precum si folosirea eficienta a infrastructurii utilizabile. Pragul de calitate lunar incepe de la 75 de puncte (14 – 31 iulie 2015), ulterior el scade treptat ajungand la punctajul minim de 20 de puncte (1 – 30 octombrie 2015).
Sprijinul public nerambursabil pentru beneficiarii acestei submasuri este de 100% si nu va depasi 1.000.000 Euro/ proiect pentru sistemele de irigatii aferente statiilor de punere sub presiune sau 1.500.000 Euro/ proiect pentru amenajarea sistemelor de irigatii aferente statiilor de pompare si repompare.
Submasura 6.2 (sM6.2) „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale” dispune de o alocare financiara de 44.164.707 Euro pentru sesiunea continua anuala de primire a proiectelor. Pragul de calitate lunar pentru sM 6.2 incepe de la 60 de puncte, urmand sa descreasca lunar pana la minimul de 15 puncte intre 1-30 octombrie 2015.
Investitiile eligibile din cadrul acestei submasuri vor beneficia de finantare nerambursabila in procent de 100% pentru a asigura infiintarea si dezvoltarea de microintreprinderi si intreprinderi mici in sectorul non-agricol din zonele rurale. Activitatea acestora poate include mai multe tipuri de investitii: fabricarea produselor textile si a incaltamintei, prelucrarea lemnului, productia si furnizarea de energie electrica, activitati de servicii informatice, activitati de creatie si interpretare artistica, activitati de design specializat etc.
Beneficiarii care depun proiecte de investitii pot primi 50.000 Euro/proiect, cu posibilitatea majorarii sprijinului pana la 70.000 euro/ proiect in cazul activitatilor de productie, servicii medicale, sanitar-veterinare si de agroturism.
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Pentru Submasura 6.4 (sM6.4) „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” contributia publica totala aferenta acestei sesiuni este de 57.214.935 Euro. Pragul de calitate lunar, stabilit pentru perioada imediat urmatoare lansarii, 14 – 31 iulie 2015, este de 60 puncte. In ultima luna de primire a Cererilor de Finantare (1 – 30 octombrie), pragul minim de selectie va fi de 15 puncte. Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de 70%, existand posibilitatea de a se mari la 90%, in anumite conditii prevazute in Ghidul Solicitantului.
Cei interesati sa depuna Cereri de Finantare in cadrul Submasurii 6.4, pot obtine pana la maximum 200.000 Euro/ proiect pentru activitati mestesugaresti (activitati de artizanat si alte activitati traditionale non-agricole – olarit, brodat, prelucrare manuala a fierului, lanii, lemnului, pielii), pentru investitii in producerea si comercializarea produselor non-agricole (produse textile, imbracaminte, articole de marochinarie, de hartie si carton, chimice, farmaceutice), investitii asociate cu industria metalurgica (fabricarea de constructii metalice, masini, utilaje si echipamente), investitii legate de furnizarea de servicii.
Totodata, precizam ca aceaste sesiuni de primire a proiectelor de investitii se incheie in data de 30 octombrie 2015, ora 16.00 si ca modalitatea de depunere a Cererilor de Finantare este online, pentru toate cele 3 submasuri.
Sursa: Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce implica pregatirea metodologiei pentru deschiderea primelor masuri de finantare prin PNDR 2020?Articole similare
Investitiile noi in turism vor fi suplimentate prin fonduri anuntate de Ministerul EconomieiBilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieCe ofera HG 332/2014 pentru intreprinderi?IMM-urile din Romania vor primi garantii directe cu valoare totala de 1 miliard de euroIMM Invest Romania - noul program de sustinere a IMM-urilor: Normele de aplicare, finalizateUltimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliSprijin financiar pentru firme, de pana la 450 milioane de euro. Pana cand se depun cererileUltimul pas pentru operationalizarea IMM Plus, indeplinit. Cum se acorda sprijinul pentru firmeCompaniile care beneficiaza de ajutoare de stat pentru investitii au primit acordurile de finantare din 2021Noi masuri sociale si economice, finantate din fonduri europene. Se acorda 20 milioane euro pentru sustinerea tinerilor antreprenoriArticole similare
Deficitul bugetar, prin "ochii" MFP: 0,5% din PIB, fata de 4,5 % cat anuntase EurostatReducerea nivelului fiscalitatii: realizabila, dar nu in viitorul apropiatNeconcordante intre evidenta contabila si cea fiscala. Declaratii rectificativeStart-Up Nation – editia III: Noi punctaje pentru inovatie si ponderea echipamentelor tehnologiceRusalca buniculuiUltimele articole
Masuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernSe poate face trecerea la impozit pe profit daca firmele indeplinesc criteriile microintreprinderilor?Sector agricol si industria alimentata. Cum se calculeaza salariul minim in functie de codul CAENPlafonul pentru incadrarea firmelor la sistemul microintreprinderilor ramane la 1.000.000 euroMinisterul Muncii: Varsta de pensionare NU va fi majorataArticole similare
FAO: Preturile alimentelor au crescut cu 3,9% in luna octombrie din cauza conditiilor meteoExamen consultant fiscal sau consultant fiscal asistent 7 noiembrie 2015Productia industriala a crescut in primele zece luni ale anului cu 2,7%Vesti bune! Amnistia fiscala s-ar putea extinde si pentru persoanele fiziceStudiu de caz: Facturi primite, emise de furnizor ca urmare a inspectiei fiscale privind TVAUltimele articole
Sistemul TVA la incasare, anularea dreptului de deducere TVARomania, somata sa aplice legislatia privind confiscarea bunurilor dobandite in urma unei infractiuniCheltuieli deductibile PFA. Ce cheltuieli pot deduce persoanele fizice autorizate in anul 2022?Pentru companii: Noul cadru de asigurare al managementului tipurilor de riscSesiune online ANAF cu tema: Depunerea declaratiei privind veniturile realizate din Romania in anul 2015Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"