Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vicepremier: Prin parteneriat public - privat si Fondul Suveran se poate ajunge la investitii de 8-10% din PIB

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 06 Sep. 2018
Tags: fondul suveran, investitii in infrastructura, investitii in romania

Utilizand doua mecanisme, parteneriat public - privat si Fondul Suveran de Dezvoltare Investitii, se poate ajunge la nivelul de investitii de 8-10% din PIB, la care participarea statului ar fi dimensionata la 0-1,2% din PIB, a declarat vicepremierul Romaniei, Viorel Stefan, joi, la conferinta "2018 Investor Days 2018", organizata de Fondul Proprietatea.

"Proiecte de investitii de anvergura exista, cadrul legal care sa asigure accesul capitalului privat la aceste proiecte avem acum, apetitul pentru investitii in economia romaneasca este deja unul manifest, singurul lucru care lipseste, veriga lipsa, este sponsorul, promotorul de proiecte. Aici isi gaseste rolul Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii, daca doriti cheia de bolta a intregii constructii. In viziunea Guvernului, Fondul este cel care va trebui sa coaguleze aceste proiecte in jurul sau, nu numai ca initiator, dar si ca finantator si promotor. Inca si mai important ar fi efectul de multiplicare pe care l-ar avea prezenta Fondului Suveran. Tinta noastra este ca pentru fiecare euro investit de la bugetul de stat Fondul Suveran sa contribuie cu 2 euro si, in acelasi timp, sa mobilizeze alti 7 euro de la investitori institutionali si investitori privati", a declarat vicepremierul statului, Viorel Stefan.
 
Fondului Suveran va putea mobiliza resurse proprii de pana la 4-5 miliarde de euro in primii doi-trei ani de functionare, ceea ce ar putea mari capacitatea de finantare disponibila pentru proiecte de infrastructura pana la 15-20 de miliarde de euro anual, calculand si participarea sectorului bancar, potrivit sursei citate.
 
"Cu alte cuvinte, utilizand cele doua mecanisme, parteneriat public - privat si Fondul Suveran de Dezvoltare Investitii, putem ajunge la nivelul de investitii de 8-10% din PIB, la care participarea statului ar fi dimensionata la 0-1,2% din PIB", a adaugat vicepremierul.
 
De aceea, Fondul Suveran va trebui sa fie construit pe baza celor mai ridicate standarde de guvernanta corporativa si transparenta, caz in care, intreaga constructie legislativa si operationala care va sta la baza Fondului se va realiza cu aplicarea celor 24 principii si practici Santiago, promovate de Forumul International al Fondurilor Suverane de Investitii, care reprezinta cele mai bune practice in domeniu pentru fondurile de investitii, mai adauga sursa citata.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vicepremier: Prin parteneriat public - privat si Fondul Suveran se poate ajunge la investitii de 8-10% din PIB":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016