Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum arata schema de ajutor de stat pentru asigurarea dezvoltarii economice durabile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 29 Iul. 2011
Tags: schema de ajutor, dezvoltare durabila, intreprinderi

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 897 din 30 decembrie 2008, a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1.680/2008 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea


In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 897 din 30 decembrie 2008, a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1.680/2008 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile (in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2009), adoptata in aplicarea Regulamentului Comisiei Europene nr. 800/2008.

Astfel, cu privire la cei care sunt beneficiari ai schemei de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile, acestia pot fi reprezentati de intreprinderile care fac investitii in Romania si care realizeaza o investitie initiala cu o valoare care se incadreaza intre 5 si 10 milioane de euro, inclusiv, echivalent in lei, si creeaza minim 50 de noi locuri de munca ca urmare a realizarii investitiei initiale.
In plus, o alta conditie impusa acestor intreprinderi este cea de realizare a unei investitii initiale cu o valoare care se incadreaza intre 10 si 20 de milioane de euro, inclusiv, echivalent in lei, si creeaza minim 100 de noi locuri de munca ca urmare a realizarii investitiei initiale.

De asemenea, de aceasta schema beneficiaza si intreprinderile care realizeaza o investitie initiala cu o valoare care se incadreaza intre 20 si 30 de milioane de euro, inclusiv, echivalent in lei, si creeaza minim 200 de noi locuri de munca ca urmare a realizarii investitiei initiale sau acele intreprinderi care realizeaza o investitie initiala cu o valoare care depaseste 30 de milioane de euro, echivalent in lei, si creeaza minim 300 de noi locuri de munca ca urmare a realizarii investitiei initiale.

Ajutorul de stat se acorda daca are un efect stimulativ, respectiv documentatia depusa de beneficiar trebuie sa demonstreze indeplinirea unuia sau mai multora dintre urmatoarele criterii:

a) o crestere substantiala a dimensiunii proiectului/activitatii ca urmare a acordarii ajutorului;

b) o crestere substantiala a domeniului de aplicare a proiectului/activitatii ca urmare a acordarii ajutorului;

c) o crestere substantiala a valorii totale a costurilor suportate de beneficiar pentru proiect/activitate ca urmare a acordarii ajutorului;

d) o crestere substantiala a ritmului de finalizare a proiectului/activitatii in cauza;

e) proiectul nu ar fi fost realizat in regiunea asistata in cauza in absenta acordarii ajutorului.

Durata schemei de ajutor de stat este de 5 ani, respectiv pentru perioada 2009-2013. Ajutoarele regionale pentru investitii nu se pot cumula cu ajutoare de minimis privind aceleasi costuri eligibile pentru a se sustrage intensitatii maxime ale ajutorului stabilite prin prezenta schema.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum arata schema de ajutor de stat pentru asigurarea dezvoltarii economice durabile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016