Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Ordonanta pentru Fondul Suveran intra in aceasta saptamana in sedinta de Guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 14 Nov. 2018
Tags: fondul suveran, mfp, ordonanta de urgenta, dezbatere publica

Proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI) are toate avizele, asa ca saptamana aceasta va intra pe ordinea de zi a sedintei de Guvern, a anuntat, marti, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Saptamana aceasta vom include pe ordinea de zi aceasta ordonanta. Am inclus toate observatiile, toate comentariile, am avut azi si avizul de la Consiliul Economic si Social, si am considerat ca asa e corect, sa avem din nou procedura reluata si avem toate avizele”, spune ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Dupa adoptarea ordonantei vor exista noi discutii in coalitie, cu ALDE, pentru stabilirea listei companiilor care vor intra in Fondul Suveran, mai precizeaza ministrul: „Cu colegii de la ALDE am vorbit de cadrul primar general si nu de cadrul secundar. Dupa ce iese ordonanta continuam discutiile pe hotararea de guvern”.

Ministrul Teodorovici a anuntat si ca a doua rectificare bugetara se va face „cel tarziu in ultima saptamana din noiembrie”.
Proiectul cadru pentru infiintarea de fonduri suverane a fost pus in dezbatere publica de MFP pe 9 noiembrie. Aceasta este o situatie extraordinara a carei reglementare nu poate fi amanata, impunandu-se adoptarea de masuri imediate pe calea ordonantei de urgenta, potrivit sursei citate.

In nota de fundamentare se arata ca prin infiintarea fondurilor suverane de dezvoltare si investitii se vor crea vehicule de investitii financiare sau intermediere financiara in actiuni sau participatii in proiecte/companii profitabile, complementar instrumentelor financiare bancare oferite pe piata financiara din Romania, care sa sustina si sa dezvolte activitatea companiilor,

Utilizand doua mecanisme, parteneriatul public - privat si Fondul Suveran de Dezvoltare Investitii, se poate ajunge la nivelul de investitii de 8-10% din PIB, la care participarea statului ar fi dimensionata la 0-1,2% din PIB, spunea, la inceputul lunii septembrie, vicepremierul Romaniei, Viorel Stefan.

Fondul Suveran ar putea sa mobilizeze resurse proprii de pana la 4-5 miliarde de euro in primii doi-trei ani de functionare.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Ordonanta pentru Fondul Suveran intra in aceasta saptamana in sedinta de Guvern":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016