Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Atentie la noile reglementari privind controlul financiar

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 15 Ian. 2013 Exclusiv
Tags: exercitarea inspectiei economico-financiare, control financiar, delegarea de competenta, ordinul nr1 545/2012

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial nr. 20 din 10 ianuarie 2013 a fost publicat Ordinul nr. 1.545 din 23 noiembrie 2012 privind competenta de exercitare a inspectiei economico-financiare, solutionarea conflictului de competenta si delegarea competentei.


Redam mai jos noile dispozitii:

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 20 din 10 ianuarie 2013


    in temeiul dispozitiilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 94/2011 privind organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 107/2012, cu modificarile ulterioare,

    viceprim-ministrul, ministrul finantelor publice, emite urmatorul ordin:
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii


    ART. 1
    Competenta generala
    (1) Inspectia economico-financiara se exercita de catre Directia generala de inspectie economico-financiara din cadrul Ministerului Finantelor Publice si structurile teritoriale de inspectie economico-financiara, potrivit competentelor stabilite de prevederile legale.
    (2) Directia generala de inspectie economico-financiara din cadrul Ministerului Finantelor Publice are competenta generala in efectuarea activitatii de inspectie economico-financiara.


ART. 2

    Competenta teritoriala

    (1) Pentru exercitarea inspectiei economico-financiare, competenta revine acelui organ de inspectie economico-financiara in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al operatorului economic, in conditiile legii.

    (2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pentru sediile secundare ale operatorului economic competenta de exercitare a inspectiei economico-financiare revine si organului de inspectie economico-financiara in a carui raza teritoriala se afla sediul acestora.

    ART. 3

    Conflictul de competenta

    (1) Exista conflict de competenta cand doua sau mai multe organe de inspectie economico-financiara se declara deopotriva competente sau necompetente. in acest caz, organul de inspectie economico-financiara care s-a investit primul sau care s-a declarat ultimul necompetent continua procedura in derulare si solicita Directiei generale de inspectie economico-financiara sa hotarasca asupra conflictului.

    (2) Directia generala de inspectie economico-financiara hotaraste, de indata, asupra conflictului, solutia adoptata fiind comunicata organelor de inspectie economico-financiara aflate in conflict, pentru a fi dusa la indeplinire, cu informarea, dupa caz, a persoanelor interesate.

 ART. 4

    Delegarea de competenta

    (1) Structura de inspectie economico-financiara care detine competenta de efectuare a inspectiei economico-financiare poate sa o delege altui organ de inspectie economico-financiara, la solicitarea motivata a acestuia si cu avizul Directiei generale de inspectie economico-financiara.

    (2) Delegarea de competenta se comunica in scris organului de inspectie economico-financiara care a solicitat-o, sub semnatura conducatorului structurii de inspectie economico-financiara competent.

    (3) Organul de inspectie economico-financiara care a primit delegarea de competenta este obligat sa instiinteze, in scris, operatorul economic verificat in legatura cu delegarea competentei, la inceperea actiunii de inspectie economico-financiara.

    (4) Prin exceptie de la prevederile art. 2, Directia generala de inspectie economico-financiara din cadrul Ministerului Finantelor Publice poate acorda delegarea de competenta pentru efectuarea inspectiei economico-financiare altui organ de inspectie economico-financiara. Aceasta comunica delegarea acordata atat structurii care detine competenta, cat si celei care va efectua inspectia economico-financiara.

    ART. 5
    Schimbarea competentei

    (1) In cazul in care se schimba domiciliul fiscal al operatorului economic, potrivit legii, competenta teritoriala trece la noul organ de inspectie economico-financiara de la data schimbarii domiciliului fiscal, in conditiile legii.
    (2) In situatia in care se afla in curs de derulare o actiune de inspectie economico-financiara, organul de inspectie economico-financiara care a initiat actiunea este competent sa o finalizeze.

    ART. 6
    Directia generala de inspectie economico-financiara si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor lua masuri pentru aplicarea si ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

    ART. 7
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Atentie la noile reglementari privind controlul financiar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016