Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania a primit, joi, un aviz motivat din partea Comisiei Europene, in care se solicita sa puna integral in aplicare legislatia Uniunii Europene privind blocarea temporara (inghetarea) si confiscarea extinsa a prejudiciilor in dosarele penale pentru infractiunile savarsite in UE (Directiva 2014/42/UE). Si Bulgaria este vizata de avertismentul CE, cele doua state avand la dispozitie un termen de doua luni pentru a raspunde ce masuri vor lua, in caz contrar Comisia putand sa sesizeze Curtea de Justitie a UE.
Asadar, aplicand reglementarile UE in vigoare, autoritatile nationale ar putea sa confiste si sa recupereze cu mai multa usurinta produsele si instrumentele provenite din savarsirea de infractiuni in UE. Prin “produse” se intelege totalitatea avantajelor economice obtinute direct sau indirect din savarsirea unei infractiuni, iar prin “instrumente” se inteleg acele bunuri utilizate in comiterea unei infractiuni.
Astfel, inghetarea si confiscarea bunurilor dobandite in urma comiterii unei infractiuni ii priveaza pe infractori de activele dobandite ilegal – acesta fiind un mijloc foarte important de combatere a criminalitatii organizate, dar si de prevenire a spalarii si reinvestirea produselor provenite din savarsirea de infractiuni.
Desi statele membre UE trebuia sa transpuna in legislatia nationala directiva pana la 4 octombrie 2015, Romania si Bulgaria nu au comunicat pana in prezent Comisiei nicio masura nationala de transpunere.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Manual de politici contabile - Stick USB
In consecinta, CE a trimis joi un aviz motivat celor doua state – care au la dispozitie un termen de doua luni pentru a raspunde, altfel Executivul comunitar poate decide sa sesizeze Curtea de Justitie a UE cu privire la aceasta chestiune.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce tratament fiscal se aplica pentru bunuri confiscate?Interviu cu Monica Macovei despre CONFISCAREA BUNURILOR provenite din activitati infractionaleArticole similare
Site-urile care comercializeaza continut digital vor fi aliniate la normele UEDe la averi confiscate, la flori si seminte: ANAF, sechestru pe lalelePresedintele ANPC: Parlamentul nu va modifica ordonanta privind creditele populatieiSfatul Comisiei pentru a asigura accesul statelor membre efectiv la justitieCE: Raportul anual privind alinierea la normele UE. Cum se prezinta Romania?Ultimele articole
Comisia Europeana insista ca Romania sa transpuna o directiva privind combaterea spalarii banilorCE: Statele membre pot impune in anumite conditii restrictii la vanzarea terenurilor agricoleCE solicita Romaniei sa implementeze legislatia in domeniul drepturilor de autorPoliticile UE privind justitia si afacerile interne intra intr-o noua eraDecuplarea sprijinului agricol din fonduri europene. De ce e invinovatita ComisiaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"