Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Interviu cu Monica Macovei despre confiscarea bunurilor provenite din activitati infractionale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, interviu monica macovei, parlamentul european, bunuri confiscate, confiscare

Urmarirea si confiscarea banilor infractorilor poate fi mai importanta decat urmarirea infractorilor insisi. Astazi, se confisca mai putin de 1% din veniturile ilicite. Comisia pentru libertati civile a votat reguli care faciliteaza inghetarea si confiscarea bunurilor provenite din activitati infractionale in UE. Raportoarea Monica Macovei (Romania), de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), a oferit un interviu.


Care sunt beneficiile cheie ale propunerii? Ar putea avea un impact asupra bugetelor nationale?

Vor exista beneficii pentru bugetele nationale, deoarece banii folositi in activitati infractionale vor fi recuperati. Daca nu facem acest lucru, acesti bani vor fi reinvestiti in criminalitatea organizata, vor fi poate spalati, deci pierduti pentru buget. Vor fi beneficii si pentru bugetul european. Este simplu: oamenii vor fi mai bogati, nu mai saraci.

Cat de importanta este coordonarea eforturilor intre statele membre si care este rolul Parlamentului European?

Sunt cazuri in care cineva are proprietati in alt stat membru. Statele trebuie sa coopereze atunci cand aceste proprietati urmeaza sa fie confiscate. Statele pot deja confisca proprietati dupa condamnare si trebuie sa consolidam acest lucru. Dar este foarte importanta introducerea confiscarii care nu este consecinta a condamnarii penale - in practica doar in cateva state in momentul de fata.

Daca bunurile provin din activitati infractionale, statul poate sa demonstreze acest lucru fara sa incerce neaparat sa inchida o persoana. Nu se urmareste condamnarea, ci doar confiscarea banilor; Acest lucru este mai important decat inchiderea infractorului si lasarea banilor murdari in circulatie.

Sunt voci care spun ca se incalca drepturile omului prin confiscarea bunurilor fara condamnare.

Textul propunerii trimite catre Articolul 6 din Conventia europeana a drepturilor omului, care garanteaza un proces corect si include si alte dispozitii. Confiscarea va fi decisa intotdeauna de un judecator si un tribunal.

Sursa: IMM Romania


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Interviu cu Monica Macovei despre confiscarea bunurilor provenite din activitati infractionale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016