Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale. Vezi noul ordin!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Aug. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, nemodificarea bazei de impunere, inspectie fiscala, ordin anaf

Va prezentam mai jos modificarile aduse de Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1024/2013 privind aprobarea modelului si continutului formularului "Decizie privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale", odata cu publicarea in Monitorul Oficial nr. 501 din 8 august 2013.



Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1024/2013 privind aprobarea modelului si continutului formularului "Decizie privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale", publicat in Monitorul Oficial nr. 501 din 8 august 2013

in baza prevederilor art. 12 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,

in temeiul dispozitiilor art. 86 alin. (1), art. 109 alin. (3) si art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Art. 1. -
Se aproba modelul si continutul formularului "Decizie privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale", cod 14.13.02.99/3, prevazut in anexa nr. 1.

Art. 2. -
Formularul "Decizie privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale" se completeaza conform instructiunilor prevazute in anexa nr. 2.

Art. 3. -
Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, utilizare si pastrare a formularului "Decizie privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale" sunt stabilite in anexa nr. 3.

Art. 4. -
Directia generala coordonare inspectie fiscala, Directia generala tehnologia informatiei, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor fiscale, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, Autoritatea Nationala a Vamilor din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 5. -
Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 6. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
Gelu-stefan Diaconu

Instructiuni de completare a formularului "Decizie privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale"

Formularul "Decizie privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale" reprezinta actul administrativ fiscal emis de organele de inspectie fiscala in aplicarea prevederilor legale pentru comunicarea rezultatelor inspectiilor fiscale atat la persoane juridice, cat si la persoane fizice, conform Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Formularul "Decizie privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale" se va completa la finalizarea unei inspectii fiscale generale sau partiale pentru obligatiile fiscale pentru care s-a constatat ca baza de impunere nu se modifica, iar creanta fiscala a fost corect determinata.

Decizia privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale se intocmeste de catre organul de inspectie fiscala, se avizeaza de seful de serviciu si se aproba de conducatorul activitatii de inspectie fiscala.

Informatiile din continutul formularului "Decizie privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale" se vor completa dupa cum urmeaza:

1. "Datele de identificare ale contribuabilului" va cuprinde, in clar, urmatoarele informatii:

- denumirea contribuabilului;
- codul de identificare fiscala;
- domiciliul fiscal.

2. "Date privind obligatiile fiscale supuse inspectiei fiscale" va cuprinde:

2.1. Obligatii fiscale verificate: se va completa cate un rand pentru fiecare impozit, taxa sau contributie verificata cu informatii referitoare la:

- coloana 1 - denumirea impozitului, taxei, contributiei: se va inscrie denumirea impozitului, taxei sau contributiei pentru care s-a constatat ca baza de impunere nu se modifica. in cazul inspectiei fiscale pentru solutionarea decontului cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata, cu optiune de rambursare, se vor inscrie si numarul si data decontului. Daca se solutioneaza mai multe deconturi se va completa cate un rand pentru fiecare decont la care nu s-au stabilit diferente;
- coloana 2 - perioada verificata de la data: se va inscrie sub forma zz.ll.aaaa si reprezinta data de inceput a perioadei verificate;
- coloana 3 - perioada verificata pana la data: se va inscrie sub forma zz.ll.aaaa si reprezinta data de sfarsit a perioadei verificate.

2.1.1. "Motivul de fapt": se vor inscrie constatarile care au condus la concluzia ca baza de impunere nu se modifica.

2.1.2. "Temeiul de drept": se va inscrie prevederea legala pentru emiterea deciziei de nemodificare a bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale.

3. "Data comunicarii": reprezinta data stabilita in conformitate cu prevederile art. 44 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in functie de modalitatea de comunicare, dupa cum urmeaza:

- data semnarii de primire, daca se asigura remiterea acestuia contribuabilului/imputernicitului, in conditiile art. 44 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

- data inscrisa de posta la remiterea "confirmarii de primire", daca a fost transmis prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire, in conditiile art. 44 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

- data confirmarii de primire in cazul comunicarii prin alte mijloace, cum sunt fax, e-mail sau alte mijloace electronice de transmitere la distanta, in conditiile art. 44 alin. (21) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
- data la care expira termenul de 15 zile de la data afisarii anuntului publicitar, in conditiile art. 44 alin. (22) si (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile
ulterioare.

O copie a anuntului publicitar care a fost afisat va fi anexata deciziei de impunere si va fi transmisa, impreuna cu aceasta, la organul fiscal competent in administrarea caruia se afla contribuabilul verificat, iar o alta copie va fi anexata la exemplarul ramas la organul de inspectie fiscala care a efectuat verificarea.

4. "Dispozitii finale"

Se va completa cu numarul total de pagini al raportului de inspectie fiscala care se anexeaza la Decizia privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale.

Decizia privind nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale se va intocmi in 3 exemplare, toate cu titlu de original, de catre echipa de inspectie fiscala, avizata de seful de serviciu si aprobata de conducatorul activitatii de inspectie fiscala.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Nemodificarea bazei de impunere ca urmare a inspectiei fiscale. Vezi noul ordin!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016