keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Noutati privind confiscarea activelor obtinute ilegal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Mar. 2012 Exclusiv
Tags: confiscare active, active ilegale, active inghetate, profituri ilegale

UE propune masuri care sa completeze si consolideze legislatia actuala in domeniul confiscarii activelor obtinute din activitati de crima organizata.



Gruparile de crima organizata obtin anual profituri ilegale de miliarde de euro. De cele mai multe ori, acestea sunt investite apoi in active sau activitati legale, ceea ce ingreuneaza urmarirea si recuperarea lor de catre politie si alte autoritati de aplicare a legii.
 
De aceea, o proportie prea mica ajunge sa fie confiscata. De exemplu, in Italia, activele provenite din savarsirea de infractiuni sunt estimate la 150 de miliarde de euro anual. in 2009, autoritatile italiene au inghetat temporar active ilegale in valoare de doar 800 de milioane de euro.
 
In UE exista norme comune cu privire la confiscarea activelor obtinute din activitati ilegale, insa acestea s-au dovedit a fi neadecvate  . Statele membre nu le aplica in mod consecvent, iar diferentele majore dintre legislatiile nationale pun obstacole in calea confiscarilor.
 
Comisia propune cateva norme mai simple si mai eficiente, care sa inlature lacunele exploatate in prezent de infractori. Propunerile le vor permite instantelor sa execute ordinele de confiscare peste tot in UE si sa recupereze integral activele ilegale.
 
Confiscarea este una din cele mai eficiente metode de descurajare si combatere a infractionalitatii. in plus, aceasta impiedica utilizarea fondurilor respective pentru finantarea altor activitati criminale si patrunderea infractorilor in zona economiei legale. Masuri comune propuse:
 
- inlesnirea confiscarii activelor care au o legatura evidenta cu activitatile ilicite ale unei persoane condamnate;
 
- simplificarea procedurilor de recuperare a activelor transferate de invinuit unei alte persoane, care ar fi trebuit sa stie ca acestea au fost obtinute in mod ilegal;
 
- posibilitatea de a confisca active in cazurile in care condamnarea penala nu este posibila intrucat invinuitul a decedat, sufera de o boala cronica sau se sustrage urmaririi penale;
 
- posibilitatea ca procurorii si alte autoritati competente sa inghete temporar activele, inainte ca acestea sa "dispara";
 
- asigurarea de catre statele membre a unei gestionari a activelor inghetate sau confiscate, astfel incat acestea sa nu-si piarda valoarea economica.
 
Comisia a inaintat mai multe propuneri menite sa combata crima organizata si sa protejeze economia legala. Acestea includ si un pachet de masuri anticoruptie.

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016