Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

S-a votat limitarea comisioanelor interbancare la operatiunile cu carduri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: limite, carduri, operatiuni, tranzactiile internationale, carduri de debit, tranzactii nationale

Va aducem la cunostinta ca luna aceasta Parlamentul European a votat o propunere prin care comisioanele interbancare la operatiunile financiare cu carduri ar urma sa fie limitate la anumte valori maxime, in Romania si in celelalte state membre ale Uniunii Europene.


Limitele aprobate de PE, 621 voturi pentru,  26 impotriva si 29 abtineri, se refera la platile nationale si internationale prin card si vor putea duce la reducerea costurilor pentru utilizatorii de carduri, potrivit Parlamentului European.

"Aceasta lege, impreuna cu viitoarea directiva a serviciilor de plata, vor crea un cadru pentru platile efectuate in Europa, asigurand mai multa transparenta, stimuland competitia si permitand comerciantilor si utilizatorilor sa aleaga cardurile care ofera cele mai bune conditii", a spus Pablo Zalba (PPE, Spania), raportorul in Parlament pentru acest raport, citat de Biroul de presa al PE, potrivit HotNews.ro.


Iata care sunt limitele comisioanelor interbancare la tranzactiile cu cardul, dorite de Parlamentul European, redate de HotNews.ro:

    Pentru tranzactiile internationale cu carduri de debit, limita admisa va fi de 0,2% din valoarea tranzactiei.
    Pentru tranzactiile nationale cu carduri de debit, limita va fi de 0,2% dupa o perioada de tranzitie de cinci ani in care statele membre UE pot stabili un comision interbancar mediu ponderat care sa nu depaseasca echivalentul a 0,2 % din valoarea medie anuala a operatiunilor pentru toate operatiunile nationale cu cardul de debit din cadrul fiecarui sistem de carduri de plata.
    Pentru tranzactii nationale mai mici cu carduri de debit, statele membre pot stabili un comision maxim per tranzactie de 5 eurocenti, dupa aceasta perioada de tranzitie de 5 ani.
    Pentru tranzactiile cu carduri de credit, comisioanele vor fi limitate la 0,3% din valoarea tranzactiei, iar statele membre pot stabili o limita mai mica a comisionului pentru tranzactiile nationale cu carduri de credit.

Parlamentul European sustine ca prin limitarea comisioanelor intrebacare la tranzacttile cu carduri vor fi favorizati comerciantii si cumparatorii.

Exceptie de la regulile noi fac sistemele de carduri considerate "terte parti" (Diners si American Express) si care implica doar o banca, fiind insa impusa si conditia ca respectivul card sa fie emis si procesat in aceeasi schema. De asemenea, se supun exceptiilor cardurile comerciale utilizate doar pentru a plati cheltuieli de afaceri.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "S-a votat limitarea comisioanelor interbancare la operatiunile cu carduri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016