Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 06 Aug. 2021 Exclusiv
O firma platitoare de tva, TVA la incasare, in data de 31.07.2021 incaseaza cu cardul de la persoane fizice. In conditiile in care aceste incasari vor aparea pe extrasul lunii august 02.08.2021, cand vom colecta tva-ul, in iulie sau in august?
Raspunsul consultantului fiscal Amelia Dumitras:
Suma colectata neexigibila in luna iulie 2021 devine exigibila in luna august 2021, la data incasarii confirmate prin extrasul de cont bancar.
In acest sens, aduc drept argument prevederile pct. 26 alin. (12) din normele de aplicare ale art. 282 "Exigibilitatea pentru livrari de bunuri si prestari de servicii" de la alin. (3) la alin. (8) conform carora "Data incasarii in situatia in care plata s-a efectuat prin carduri de debit sau de credit de catre cumparator este data inscrisa in extrasul de cont ori in alt document asimilat acestuia." Prin confirmarea incasarii conform extrasului de cont din 02.08.2021, suma TVA colectata neexigibila din iulie 2021 devine exigibila in august 2021, caz in care se efectueaza in luna august 2021 inregistrarea contabila 4428V = 4427 pentru suma TVA colectata in luna iulie 2021 pentru care s-a efectuat inregistrarea contabila 411 = %707/4428V.
Astfel, suma TVA colectata neexigibila in luna iulie 2021 (daca perioada fiscala de raportare este luna calendaristica) se raporteaza prin decontul de TVA cod 300 doar la randul A cu report la randul A1, reprezentand:
randul A "Livrari de bunuri si prestari de servicii realizate a caror TVA aferenta a ramas neexigibila, existenta in aplicarii sistemului TVA la incasare, din care":
randul A1 "Livrari de bunuri si prestari de servicii realizate in ultimele 6 luni/2 trimestre calendaristice"

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Venituri din CHIRII Tratament fiscal Monografii contabile

Cartea verde a Contabilitatii 2023 varianta online
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Incasari prin card bancar. Cand devine exigibila suma TVA colectata?":
Rating:
Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi
Rating:
Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
Operatiuni privind INCASARI PRIN CARD BANCAR si ajustare TVA aferent sumelor returnate. Care e procedura privind Split TVA?
Mai multe articole despre incasari prin card bancar
Articole similare
Contribuabilii pot fi executati silit daca NU se stinge debitul in 15 zile de la comunicarea somatiei
Mai multe articole despre sume exigibile
Articole similare
Organizare tombola. Baza impozabila aplicata premiilor acordateAplicarea regimului special, baza de impozitare din decontul de TVA. Cifra de afaceri in perioada fiscalaPrestari servicii intracomunitare de catre ONG. Ce obligatii fiscale apar?Client in faliment. Cum tratam provizioanele si ajustarea TVA?Aplicare TVA. Decontul 300. Declaratia 390 sau 349Ultimele articole
Rambursarea de TVA: cine o poate solicita si cum se calculeaza valoarea TVA-ului rambursatAchizitii intracomunitare. 3 exemple detaliateFirme care aplica TVA la incasare. Care este baza de calcul in functie de care trebuie sa treaca la regim normal de TVA?Eroare privind anularea codului de inregistrare in scopuri de TVA. Ce consecinte fiscale exista?Exemple de MONOGRAFII contabile pentru veniturile agentiilor de turism
Mai multe articole despre tva colectata

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"