Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Regularizare CASS. Cum depunem Formularul 630?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, formularul 630, regularizarea cass, plata contributiei de asigurari, plata a cass

Prin cele ce urmeaza, redam mai multe aspecte de interes cu privire la regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate si la plafonarea bazei de calcul pentru veniturile realizate in 2012.



Stabilirea obligatiilor anuale de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate serealizeaza de organul fiscal competent, prin decizia de impunere anuala (formularul 630), pe baza careia se regularizeaza sumele datorate cu titlu de plati anticipate, si se efectueaza incadrarea in plafoanele prevazute la art. 296^22 alin. (5) si (6) si art. 296^27 din Codul fiscal.

- La formularul 630 se va emite de organul fiscal si anexa "Situatie privind stabilirea contributiei lunare de asigurari sociale de sanatate" pentru fiecare categorie de venit pentru care se stabileste contributia de asigurari sociale de sanatate.

- La determinarea venitului anual baza de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate nu se iau in considerare pierderile fiscale anuale prevazute la art. 80 din Codul fiscal.

- Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate stabilita prin decizia de impunere anuala seefectueaza in termen de cel mult 60 de zile
de la data comunicarii deciziei, iar sumele achitate in plus se compenseaza sau se restituie potrivit prevederilor Codului de procedura fiscala.

- Regularizarea obligatiei de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate seefectueaza de catre organul fiscal competent:

* organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania;
* organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru contribuabilii persoane fizice care nu au domiciliul fiscal in Romania.

Aspecte cu privire la stabilirea obligatiilor anuale de plata a CASS si regularizarea sumelor datorate cu titlu de plati anticipate, sunt prezentate in anexa la material, pentru fiecare categorie de venit pentru care se efectueaza regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate si incadrarea in plafoanele prevazute de lege.

Temei legal: - Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, Titlul IX^2, Cap.II si III;

- O.P.A.N.A.F. nr. 2130/2013 pentru aprobarea Procedurii de stabilire si de regularizare a CASS datorata de persoanele fizice potrivit Cap. II si III ale titlului IX^2
din Codul fiscal;
- O.P.A.N.A.F.nr. 938/2013 pentru aprobarea formularului 630 "Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate".

Sursa: Finante Arges

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Regularizare CASS. Cum depunem Formularul 630?":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016