Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O recomandare facuta de Parlamentul European s-a transformat imediat intr-o stire cat se poate de importanta pentru intregul sistem financiar si bancar.
In concret, Parlamentul European a cerut Consiliului European pe 22 mai sa consolideze lupta impotriva paradisurilor fiscale. Doua eurodeputate - Mojca Kleva Kekus si Ildiko Gall-Pelcz - ne-au vorbit despre evaziunea fiscala, austeritate si crestere.
Evaziunea fiscala costa aproximativ 2.000 de euro pentru fiecare european, depaseste suma cheltuielilor pentru sanatate din toate statele UE si este de patru ori mai mare decat cheltuielile din domeniul educatiei, arata raportul eurodeputatei Mojca Kleva Kekus (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Slovenia). "Ne confruntam cu o problema transfrontaliera urgenta si de proportii scandaloase", ne-a spus dumneaei.
"Un trilion de euro se pierde in fiecare an in UE din cauza fraudei si evaziunii fiscale. Cer statelor membre sa ia masuri pentru cel putin injumatatirea acestei sume pana in 2020", a spus eurodeputata Ildiko Gall-Pelcz (Ungaria), de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat).
"Liderii UE trebuie sa arate ca sunt capabili de a-si apara oamenii impotriva grupului de interese format de banci, avocati si clienti bogati", ne-a spus doamna Kleva Kekus. Raportul sau, adoptat in plen pe 21 mai, spune ca autoritatile trebuie sa suspende licentele de functionare ale institutiilor financiare care ajuta frauda financiara.
Raportul doamnei Gall-Pelcz privind impozitele si cresterea, adoptat in plen pe 21 mai, avertizeaza ca disciplina fiscala si reformele structurale sunt inevitabile, dar prioritare trebuie sa fie impozitele pe capital si activitati daunatoare pentru mediu - fata de impozitele pe munca.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Sursa: Parlamentul European
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce procedura urmam pentru declararea veniturilor din strainatate?Locul prestarii serviciului de reparatii naveTabel comparativ: Modificari TVA aduse de OG 16 din 2013Comunicat MFP cu privire la prelungirea unui termen pentru declaratiile fiscaleModificarea procedurii de emitere a facturii, reglementarea fiscala a facturii electroniceUltimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Digitalizare ANAF. Ce programe vor fi implementate de institutie in 2024Plati catre administrator si asociat. Reglementari legaleANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 54 fin 2010 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscalePrejudiciu de 1.400.000 de lei reprezentand TVA intracomunitarUltimele articole
ANAF a publicat ghidul explicativ DAC7Noutati privind combaterea evaziunii fiscale aduse de Legea 126/2024e-Factura: Ghid Complet pentru 2024Registrul de Casa: ce Este si cum se CompleteazaModificari aduse Legii 241/2025 prin Legea 126/2024 privind combaterea evaziunii fiscale. Tabel comparativArticole similare
Comisia Europeana: Deficitul de incasare de TVA a crescut in Romania si in alte cinci state membre UECe directie iau fondurile ramase necheltuite in programul de dezvoltare rurala 2007-2013?Cine sustine o cofinantare de 85 la suta in zonele slab dezvoltateAcord transatlantic inseamna acces la piata SUA, protectia investitiilor, standarde UEBugetul 2014: Raportorii explica disputele privind reducerile si facturile neplatiteUltimele articole
Ministerul Economiei: NOI reguli pentru tranzactiile online!Categorie noua de plan de pensii: Acord privind produsul paneuropean de pensiiMinistrul Afacerilor: Exportatorii romani au o sansa imensa!MFP va prelua presedintia Consiliului UE din perspectiva finantelor publiceNoi propuneri la nivel european pentru combaterea evaziunii fiscaleAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"