Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit unui nou comunicat transmis de Comisia Europeana, Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS) va deveni operational pana in luna septembrie 2015, asa cum fusese planificat. El se va axa pe finantarea investitiilor in infrastructura si inovare, precum si pe facilitarea accesului la finantari pentru IMM-uri.
Regulamentul privind FEIS reprezinta pilonul principal al planului de investitii propus de Comisia Europeana, in valoare totala de 315 miliarde de euro. Actul normativ a fost aprobat de plenul Parlamentului European miercuri, 24 iunie 2015. Adoptarea de catre plenul Parlamentului European este ultima etapa in procesul de transformare a initiativei legislative in norma europeana aplicabila in toate statele membre.
Vicepresedintele Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate, a declarat: "Acum trebuie sa incepem implementarea Planului de Investitii, iar Comisia lucreaza deja la urmatorii pasi. in mai putin de o luna, Comisia va fi in masura sa decida daca va extinde garantia UE pentru proiectele pre-finantate de Banca Europeana de Investitii (BEI) si Fondul European de Investitii (FEI) ."
Etape urmatoare
In perioada urmatoare, Comisia Europeana va numi trei membri ai Consiliului Director FEIS, care vor lucra alaturi de membrii BEI. De asemenea, va publica tabloul de bord privind criteriile de selectie pentru proiecte prin intermediul unui act delegat.
Procesul de recrutare a membrilor Comitetului de Investitii va demara in termen de doua saptamani, astfel incat acest comitet sa fie operational pana in luna septembrie. Parlamentul European va avea ocazia de a audia si aproba candidatii pentru functia de Director general si de Director general adjunct in luna septembrie.
Platforma europeana de consiliere in materie de investitii urmeaza sa fie gata si sa functioneze incepand din toamna, iar portalul european pentru proiectele de investitii sa fie activat pana la finalul acestui an.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Manual de politici contabile - Stick USB
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Importanta pregatirii la timp a proiectelor pentru perioada de programare 2014-2020Investii de 315 miliarde euro. Se deruleaza conform calendaruluiCombaterea evaziunii fiscale e dezbatuta din nou la BruxellesArticole similare
La 26 septembrie 2016 expira termenul pentru PLATI ANTICIPATE. Impozitul pe venit si contributiile sociale TRIM. III 2016Mentenanta pe teritoriul Romaniei pentru client din afara Comunitatii. Care va fi regimul TVA?Cererea de esalonare la plata si documentele justificative, modificate! (OPANAF 1960/2019)Noi intalniri si proiecte pentru afaceri europene si institutionaleNoi norme fiscale: Sigiliile aplicate de Directia AntifraudaUltimele articole
Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiHG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROVenituri din activitati independente. Cat CASS datoreaza persoanele fizice pentru 2024Declaratia Unica 2025. Doua schimbari majore, adoptate de Guvern!Radiere SRL, PFA, II, IF. Procedura complexa, explicata pas cu pasArticole similare
Este OFICIAL! A fost publicat bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 (Legea 16/2021)Va fi majorat cu peste 10 miliarde de lei plafonul total al garantiilor acordate in cadrul Programului IMM INVEST PLUSMinisterul Finantelor lanseaza IMM INVEST PLUS, dupa aprobarea Comisiei EuropeneProiect nou pentru organizarea si functionarea Ministerului de Finante PublicePlanul de investitii pentru Europa. Totalul e de 100 de miliarde de euroUltimele articole
Ultimul pas pentru operationalizarea IMM Plus, indeplinit. Cum se acorda sprijinul pentru firmeIMM Plus a fost aprobat de Guvern: Bugetul de 12,5 miliarde lei va sprijini 11.500 companii Noua schema IMM Plus, propusa de Finante. Vor fi acordate 12,5 miliarde lei pentru sprijinul antreprenorilorIMM Invest continua pana in 2024. Marcel Bolos: „8 din 10 companii care beneficiaza de program au ajuns sa faca angajari”Companiile care beneficiaza de ajutoare de stat pentru investitii au primit acordurile de finantare din 2021Articole similare
Guvernul a cerut Comisiei Europene derogare pentru Split TVAANAF isi indreapta ochii ageri catre averiTot ce trebuie sa stiti despre EORI - Numarul de inregistrare si Identificare a Operatorilor EconomiciFacilitati fiscale instituite prin Ordonanta Guvernului nr. 6 din 2019. ANULAREA unor obligatii accesoriiNoutati Legislatie Fiscala 8-12 mai 2009 - Monitorul OficialUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CIMM Plus a fost aprobat de Guvern: Bugetul de 12,5 miliarde lei va sprijini 11.500 companiiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"