Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Finantelor Publice anunta ca luni, 12 noiembrie, au fost semnate primele noua acorduri de finantare acordate in baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor majore (807/2014).
"Sunt foarte bucuros ca am semnat astazi primele 9 proiecte de investitii care vor aduce plusvaloare economiei romanesti. Beneficiile pe care acestea le vor aduce trebuie privite din doua perspective – cea a dezvoltarii regiunii in care se va realiza investitia si cea a crearii a aproape 2.000 de noi locuri de munca", spune Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.
Valoarea totala a primelor 9 proiecte semnate este de 1,3 miliarde de lei, iar ajutorul de stat aprobat a fost de 491,2 milioane de lei, dintr-un buget alocat de 614 milioane de lei. Prin implementarea celor 9 proiecte finantate prin schema de ajutor de stat se vor crea 1.947 noi locuri de munca, iar contributia la dezvoltarea regionala, prin taxele si impozitele suplimentare platite ca urmare a implementarii acestora, va fi de 515,1 milioane lei.
Proiectele investesc in industria auto, industria materialelor de constructii, industria aeronautica, sanatate si asistenta sociala.
Sesiunea de inregistrare a cererilor de acord pentru finantare prin schema de ajutor de stat, instituita prin H.G. nr. 807/2014, a fost deschisa la 10 septembrie 2018 si are un buget alocat de 614 milioane de lei, din care 491,2 milioane de lei au fost deja acordate celor 9 proiecte pentru care s-au semnat contractele ieri.
Schema de ajutor de stat are ca obiectiv dezvoltarea regionala prin stimularea investitiilor cu impact semnificativ in economie..
Cartea Verde a Contabilitatii
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Pentru a asigura cresterea accesibilitatii companiilor la finantarea investitiilor cu ajutor de stat, Guvernul a aprobat o serie de modificari, potrivit unui comunicat de presa al MFP. Acestea constau in:
In total, au fost deja depuse 46 de cereri de acord pentru finantare, pentru proiecte de investitii a caror valoare depaseste 4,5 de miliarde de lei, pentru care se solicita ajutor de stat de peste 1,6 miliarde de lei.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce firme se bucura de noile facilitati fiscale privind plata salariilor de catre stat?Schema programului IMM Invest a fost prelungita pana la 30 IUNIE 2021, iar bugetul aferent a fost majoratCum arata SCHEMA DE AJUTOR DE STAT pentru asigurarea dezvoltarii economice durabileEste OFICIAL! A fost publicata schema de ajutor de minimis pentru digitalizarea IMM-urilor. Vezi lista codurilor CAEN excluse de la finantareMFP simplifica SCHEMA DE AJUTOR DE STAT 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economieUltimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorBilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieSprijin financiar pentru firme, de pana la 450 milioane de euro. Pana cand se depun cererileFinantele propun cresterea subventiei la acciza pentru combustibil de la 13 la 20 de baniArticole similare
MMACA a inceput deja semnarea contractelor de finantare cu cei admisi in Programul Start-Up NationAFIR: Conditiile pe care trebuie sa le respecte beneficiarii finantarilor acordate prin PNDR 2020Articole similare
Achizitii UE cabinet stomatologic neplatitor de TVAVanzare mijloc fix catre un partener din UE. Cum justificam scutirea de TVA?Ce conditii trebuie sa indeplinim pentru reducerea penalitatilor de intarziere cu 50 la sutaCum se face inregistrarea facturii primita cu intarziere sau neinregistrata in contabilitate ca urmare a unei eroriOperatorii economici care au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 1.000.000 euro vor intocmi raportarile contabile la 30 iunie 2021Ultimele articole
Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileE-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSituatii financiare interimare. In cazul unor erori pot fi rectificate?Ce trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreazaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"