Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Schema de ajutor de stat: MFP anunta semnarea primelor finantari din 2018

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 13 Nov. 2018
Tags: schema de ajutor de stat, finantare 2018, mfp

Ministerul Finantelor Publice anunta ca luni, 12 noiembrie, au fost semnate primele noua acorduri de finantare acordate in baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor majore (807/2014).

Contractele au fost semnate de ministrul finantelor publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria, in prezenta prim-ministrului Viorica Dancila.

"Sunt foarte bucuros ca am semnat astazi primele 9 proiecte de investitii care vor aduce plusvaloare economiei romanesti. Beneficiile pe care acestea le vor aduce trebuie privite din doua perspective – cea a dezvoltarii regiunii in care se va realiza investitia si cea a crearii a aproape 2.000 de noi locuri de munca", spune Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Valoarea totala a primelor 9 proiecte semnate este de 1,3 miliarde de lei, iar ajutorul de stat aprobat a fost de 491,2 milioane de lei, dintr-un buget alocat de 614 milioane de lei. Prin implementarea celor 9 proiecte finantate prin schema de ajutor de stat se vor crea 1.947 noi locuri de munca, iar contributia la dezvoltarea regionala, prin taxele si impozitele suplimentare platite ca urmare a implementarii acestora, va fi de 515,1 milioane lei.

Proiectele investesc in industria auto, industria materialelor de constructii, industria aeronautica, sanatate si asistenta sociala.

Sesiunea de inregistrare a cererilor de acord pentru finantare prin schema de ajutor de stat, instituita prin H.G. nr. 807/2014, a fost deschisa la 10 septembrie 2018 si are un buget alocat de 614 milioane de lei, din care 491,2 milioane de lei au fost deja acordate celor 9 proiecte pentru care s-au semnat contractele ieri.

Schema de ajutor de stat are ca obiectiv dezvoltarea regionala prin stimularea investitiilor cu impact semnificativ in economie..

Pentru a asigura cresterea accesibilitatii companiilor la finantarea investitiilor cu ajutor de stat, Guvernul a aprobat o serie de modificari, potrivit unui comunicat de presa al MFP. Acestea constau in:
        â—¦  analizarea tuturor cererilor de acord pentru finantare depuse. Pentru toate proiectele de investitii care vor fi eligibile vor fi asigurate sumele necesare din bugetul alocat in prezent plus sumele suplimentare la rectificarea bugetara, respectiv prin legea anuala a bugetului.
        â—¦ diminuarea plafonului minim al proiectelor de investitii pentru a fi eligibile, de la 3 milioane de euro, la 1 milion de euro.

In total, au fost deja depuse 46 de cereri de acord pentru finantare, pentru proiecte de investitii a caror valoare depaseste 4,5 de miliarde de lei, pentru care se solicita ajutor de stat de peste 1,6 miliarde de lei.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Schema de ajutor de stat: MFP anunta semnarea primelor finantari din 2018":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016