Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Comisia Europeana a "indemnat insistent" Romania si alte sapte state membre sa transpuna in legislatia lor nationala "A patra directiva privind combaterea spalarii banilor", potrivit unui comunicat publicat joi de catre institutia europeana.
Conform Mediafax, noile norme ale UE vor consolida cerintele existente in materie de combatere a spalarii banilor si vor ameliora combaterea spalarii banilor si a finantarii terorismului. Toate statele membre trebuiau sa transpuna aceasta directiva pana la 26 iunie 2017.
Bulgaria, Cipru, Grecia, Luxemburg, Malta, Polonia, Romania si Olanda nu au notificat nicio masura de transpunere, iar proiectele de legi se afla inca in procesul legislativ national.
"Prin urmare, dupa ce a acordat acestor 8 tari posibilitatea de a-si prezenta observatiile cu privire la scrisorile de punere in intarziere transmise in iulie 2017, Comisia invita acum aceste tari sa ia masurile necesare pentru a se conforma pe deplin directivei. In cazul in care aceste state membre nu isi aliniaza legislatia nationala la legislatia UE in termen de doua luni, Comisia poate decide sa inainteze cazurile Curtii de Justitie a UE", a mai transmis Bruxellesul, potrivit de aceeasi sursa.
Comisia Juncker a facut din combaterea evaziunii fiscale, a spalarii banilor si a finantarii terorismului una dintre prioritatile sale. Comisia Europeana a evaluat riscurile de spalare a banilor si de finantare a terorismului pe care le prezinta diferite sectoare si produse financiare, identificand domeniile cele mai expuse riscului si cele mai raspandite tehnici utilizate de infractori pentru a spala fonduri ilicite.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Comisia Europeana insista ca Romania sa transpuna o directiva privind combaterea spalarii banilor":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Combaterea evaziunii fiscale e dezbatuta din nou la BruxellesLegea 208/2020 modifica Declaratia privind beneficiarul real. Noi modalitati de depunereElvetia ne sprijina in lupta contra spalarii banilor prin 2,15 milioane franci elvetieniNOU in Legea 129/2019: Declaratia care trebuie depusa de persoanele juridice. Nerespectarea obligatiei, sanctionata cu pana la 10.000 de leiExpertii fiscali atrag atentia: Principalele probleme cu care va veti confrunta in 2020!Ultimele articole
Obligatiile unei societati nou infiintate fata de ONPCSBDeclaratia beneficiarului real. Mod corect de intocmire. Studiu de cazProcedura de inregistrare on-line si de aprobare a tarifelor pentru accesul la Registrul Beneficiarilor Reali, pusa in dezbatere publicaDeclaratia privind beneficiarul real. In ce cazuri NU trebuie sa depuna formularul persoanele juridice. Studiu de cazLegea 129/2019 pentru prevenirea si COMBATEREA SPALARII BANILOR, modificata de OUG 111/2020. Ce s-a schimbat
Mai multe articole despre combaterea spalarii banilor
Articole similare
Fiscul si laleaua neagra: povestea florarilor evazionistiRomania si China au semnat un alt Acord de eliminare a dublei impuneriAtentie! MFP anunta noi modificari in Codul fiscalEvolutia incasarilor ANAF. Raport complet privind TVANoutati legislative din intervalul 21-27 noiembrie 2015Ultimele articole
TOT ce trebuie sa stii despre PFA/II/IF in 2021. Taxe, impozite, deduceriProiect de Ordin ANAF: Aprobarea procedurii de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscalaMFP anunta cele mai importante masuri pentru sprijinirea mediului de afaceriPFA 2020: Taxe, impozite, deduceri. Ce trebuie sa faci pentru a castiga mai multANAF modifica Declaratia 394, ca masura de prevenire si combatere a evaziunii fiscale
Mai multe articole despre evaziune fiscala
Articole similare
CE solicita Romaniei sa implementeze legislatia in domeniul drepturilor de autorDe la averi confiscate, la flori si seminte: ANAF, sechestru pe laleleNoi masuri UE pentru o adevarata piata unica destinata consumatorilorStop practicilor de comercializare frauduloase: lupta Comisiei impotriva evaziunii si a fraudelorRomania, somata sa aplice legislatia privind confiscarea bunurilor dobandite in urma unei infractiuniUltimele articole
CE: Statele membre pot impune in anumite conditii restrictii la vanzarea terenurilor agricolePoliticile UE privind justitia si afacerile interne intra intr-o noua eraDecuplarea sprijinului agricol din fonduri europene. De ce e invinovatita ComisiaRomania nu poate adera momentan la zona euro. O noua evaluare va fi in 2 aniCE: Raportul anual privind alinierea la normele UE. Cum se prezinta Romania?
Mai multe articole despre legislatia ue
Articole similare
Noi planuri pentru investitii si cresterea mediului de afaceri din partea Comisiei Europene
Mai multe articole despre comisia juncker

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"