Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Numarul infractiunilor de evaziune fiscala constatate, in noua luni din 2010, de politistii specializati in investigarea fraudelor a crescut cu 45% fata de perioada similara a anului trecut, ...
Numarul infractiunilor de evaziune fiscala constatate, in noua luni din 2010, de politistii specializati in investigarea fraudelor a crescut cu 45% fata de perioada similara a anului trecut, prejudiciul recuperat prin sechestru asiguratoriu fiind de peste 37 de milioane de euro.Pentru comiterea de infractiuni fiscale sunt cercetate 8.920 de persoane in 2010, fata de 6.200 in perioada similara a anului 2009, inregistrându-se o crestere cu 43,87%, informeaza, duminica, Politia Româna.
Totodata, a crescut numarul propunerilor de trimitere in judecata facute de catre structurile specializate ale Politiei Române, respectiv o crestere cu 47,40%.
De asemenea, numai in ultimele 3 luni, in urma modificarilor legislative,, la nivelul Politiei Române pentru savârsirea infractiunilor de evaziune fiscala, au fost retinute 36 de persoane, dintre care 11 au fost arestate preventiv, iar 9 au primit interdictia de a parasi localitatea.
Prin adoptarea OUG 54/2010 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, structurile de politie si-au reluat o parte din competentele avute pâna la modificarea Codului Fiscal in anul 2003, ceea ce a condus la cresterea constatarilor in domeniul evaziunii fiscale.
Totodata, prin adoptarea Hotarârii CSAT nr.69/2010, in urma careia au fost constituite grupuri de lucru operationale formate din reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniu, cooperarea interinstitutionala a fost imbunatatita in combaterea evaziunii fiscale, potrivit Politiei Române.
Pentru combaterea evaziunii fiscale pe domeniile proritare de actiune, Directia de Investigare a Fraudelor din IGPR a initiat 1.883 actiuni in domeniul producerii si comercializarii produselor energetice, fiind constatate cu 22,33% mai multe infractiuni decât in perioada similara a anului 2009, 456 de actiuni in domeniul producerii si comercializarii alcoolului si a bauturilor alcoolice, fiind descoperite cu 25,87%mai multe infractiuni ca in anul precedent.

Manual de politici contabile - Stick USB

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Alte 419 actiuni au fost derulate in sfera transporturilor, unde au fost constatate cu 31,80% mai multe infractiuni decât in perioada similara a anului trecut, in timp ce infractiunile constatate in domeniul producerii si comercializarii tutunului si produselor din tutun au crescut cu 406%.
De altfel, in cele 9 luni din 2010, la nivel national, politistii au confiscat peste 150.000.000 tigarete (7.548.206 pachete), din care 37.722.874 in primele 4 luni ale anului 2010, iar diferenta de 113.241.240 in urma activitatilor desfasurate, potrivit prevederilor planului de actiune declansat la nivel national pentru cunoasterea, prevenirea si combaterea activitatilor ilegale cu produse de tutun.
Totodata, a crescut semnificativ nivelul accizelor incasate la bugetul de stat din comertul cu tigari, cu aproximativ 200 %, respectiv la o medie lunara de peste 700.000.000 de lei, fata de 240.000.000 de lei cât s-a incasat in lunile ianuarie-mai.
De asemenea, daca in perioada ianuarie-aprilie 2010 numarul banderolelor de marcaj achizitionate era in jur de 40.000.000, de la declansarea actiunii numarul acestora a ajuns la peste 100.000.000 lunar.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum a fost modificat Codul de Procedura FISCala prin OG 31/2022Documentar FISCal: Impozitarea veniturilor din activitati cu caracter ocazional desfasurat de zilieriSocietatea cu cod de TVA anulat. Cum procedam privind deducerea TVA aferenta achizitiilor?Sub ce plafon poti deveni neplatitor de TVACAS in cazul unei intreprinderi individuale. Cum procedam?Ultimele articole
D700. Schimbarea perioadei FISCale TVA se poate face in timpul anului?Platitor de TVA. Termen limita pentru Declaratia privind schimbarea perioadei FISCale in MAI 2025D700 ANAF. Etape pe care sa le urmati daca NU ati solicitatat la timp inregistrarea in scopuri de TVACod TVA anulat din oficiu. Implicatii FISCale si contabile in 3 spete importanteDepunere declaratii. 3 obligatii FISCale cu termen limita pe 30 aprilie 2025Articole similare
Comisa Europeana, despre legea pensiilor adoptata de Parlament in decembrie 2018: Poate pune in pericol sustenabilitatea finantelor publiceCum se aplica facilitatea de reducere a impozitului pe veniturile microintreprinderilor in 2022Monitorul Contabil: au aparut ultimele modificari contabileCe tratament contabil si fiscal se aplica pentru penalitati contract prestari servicii?15 modificari de ultima ora. Cazierul fiscal va putea fi solicitat si eliberat in format electronicUltimele articole
Semnatura electronica: Care sunt furnizorii autorizati pentru semnatura electronicaSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorControl ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii evaziunii fiscaleObligatii fiscale TVA. Ce sa faci daca ai fost sanctionat abuziv de ANAFDeclaratia 406 SAF-T: Cum arata modelul formularului, cine trebuie sa il depuna si care sunt termenele limitaArticole similare
Trei masuri care vor scadea evaziunea fiscala: loteria bonurilor fiscale, casele de marcat electronice si restructurarea ANAFPersoanele fizice trebuie sa declare veniturile obtinute din chirii in Declaratia Unica pana pe 25 maiMateriale constructii. TVA-ul aferent...E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineInvestitorii straini cer Guvernului revenirea TVA la 19%Ultimele articole
Control ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii EVAZIUNIi fiscaleControale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVAProiect OUG: Finantele propun noi exceptii de la obligativitatea utilizarii caselor de marcat electoniceFacilitati fiscale, OUG 59/2024. Suma netaxabila de 300 lei se poate aplica de mai multe ori?Noutati privind combaterea EVAZIUNIi fiscale aduse de Legea 126/2024
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"