Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Regiile autonome, companiile, societatile nationale si cele detinute de stat trebuie sa depuna Declaratia privind beneficiarul real

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 19 Sep. 2022
Regiile autonome, companiile, societatile nationale si cele detinute de stat trebuie sa depuna Declaratia privind beneficiarul real
Tags: declaratia privind beneficiarul real, oug 123/2022

Regiile autonome, companiile, societatile nationale si cele detinute de stat trebuie sa depuna Declaratia privind beneficiarul real.

Oficiul National al Registrului Comertului a publicat recent, pe site-ul oficial, o informare privind prevederile legale referitoare la depunerea declaratiei privind beneficiarii reali de catre regiile autonome, companiile si societatile nationale si societatile detinute integral sau majoritar de stat
16 septembrie 2022.
 
Astfel, regiile autonome, companiile si societatile nationale si societatile detinute integral sau majoritar de stat au obligatia de a depune la inmatriculare si ori de cate ori intervine o modificare o declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, in vederea inregistrarii in Registrul beneficiarilor reali al societatilor, potrivit art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei nr. 123/14.09.2022 privind modificarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative (publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 906/14.IX.2022).
 
Conform dispozitiilor art. III din acelasi act normativ, regiile autonome, companiile si societatile nationale si societatile detinute integral sau majoritar de stat, inmatriculate anterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, depun o declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, in vederea inregistrarii in Registrul beneficiarilor reali al societatilor, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta (14.09.2022).
 
* Ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei nr. 123/14.09.2022 privind modificarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative (publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 906/14.IX.2022, Partea I)


Sursa: ONRC
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Regiile autonome, companiile, societatile nationale si cele detinute de stat trebuie sa depuna Declaratia privind beneficiarul real":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016