Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit unor date recente, indicele preturilor produselor alimentare, la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), a crescut in luna octombrie din cauza conditiilor meteo nefavorabile, dar cu toate acestea ramane sub nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut.
Se transmite lunar publicitatii de catre FAO propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In luna octombrie 2015, acest indice a atins o valoare medie de 162 puncte, in crestere fata de 155,9 puncte in luna septembrie. Conform Agerpres, FAO a precizat ca aceasta a fost cea mai mare crestere inregistrata dupa luna iulie 2012, chiar daca preturile la alimente erau in luna octombrie 2015 cu 16% mai mici decat in luna octombrie 2014.
De asemenea, tot Agerpres informeaza ca raportul indica faptul ca respectiva crestere din luna octombrie s-a datorat in principal majorarii cu 17,2% a pretului la zahar, pe fondul ingrijorarilor ca ploile abundente vor afecta principalele regiuni unde se cultiva trestia de zahar in Brazilia, primul producator mondial de zahar. Pretul uleiurilor vegetale a crescut cu 6,2% comparativ cu luna septembrie, pe fondul temerilor ca fenomenul El Nino va afecta livrarile de ulei de palmier ale Indoneziei in 2016.
In paralel, FAO si-a redus estimarile cu privire la productia mondiala de cereale in 2015 pana la 2,530 miliarde de tone, de la 2,534 miliarde tone cat estima in luna septembrie. "Jumatate din revizuire reflecta perspectivele mai slabe privind recoltele de porumb din India si Ucraina, in principal din cauza conditiilor meteo nefavorabile", se arata in comunicatul FAO.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Manual de politici contabile - Stick USB
In schimb, FAO si-a imbunatatit estimarile privind recolta mondiala de grau in sezonul 2015/2016 pana la 736,2 milioane tone, de la 734,8 milioane tone cat estima anterior, adaugand ca principalul motiv al revizuirii fiind recolta peste asteptari din Uniunea Europeana.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Rata inflatiei e in scadere continua: a ajuns la sub 5% in iulieMajorarea TVA a fost posibila, dar de o reducere nici nu poate fi vorbaArticole similare
Erori contabile si fiscale TVA. Cum se corecteaza acestea?Luni, 10 octombrie 2022, se implineste termenul pentru depunerea unor formulare de inregistrare/anulare a inregistrarii in scopuri de TVAProfit reinvestit la SRL-D. Care sunt inregistrarile contabile?Esential in activitatea dumneavoastra: inspectia fiscala anticipata sau ulterioara – alternative ale solutionarii cererilor de rambursare T.V.A.Societate Horeca. Poate opta pentru plata impozitului de 1% din 1 ianuarie 2024?Ultimele articole
Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Tichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?Impozitare autoturisme de lux si completarea Declaratiei 216D100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica dateleArticole similare
Preturile la alimente au scazut pentru al treilea an consecutivPersoana fizica obtine venituri din inchiriere bunuri imobile. TVAPonta anunta ca nu se revine la TVA de 24% la produsele de panificatieArticole similare
Zoom fiscal: Lupta impotriva evaziunii fiscale si CRESTEREa gradului de predictibilitate fiscala, discutate in ECOFINComisia Europeana anunta o CRESTERE economica semnificativa pentru RomaniaNoutati legislatie Fiscala 17-21 noiembrie 2008 - Monitorul OficialImpozitarea din 2017 a veniturilor din activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieriEste OFICIAL: ANAF a finalizat softul pentru popririUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaLegea privind salariul minim european a fost promulgata! Ce impact va avea pentru RomaniaProiect OUG. 5 modificari aduse de Finante titlului VIII Accize si alte taxe specialeAcord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala Masuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"