Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

FAO: Preturile alimentelor au crescut cu 3,9% in luna octombrie din cauza conditiilor meteo

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: preturi alimente, luna octombrie, fao, crestere

Potrivit unor date recente, indicele preturilor produselor alimentare, la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), a crescut in luna octombrie din cauza conditiilor meteo nefavorabile, dar cu toate acestea ramane sub nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut.


Se  transmite lunar publicitatii de catre FAO propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In luna octombrie 2015, acest indice a atins o valoare medie de 162 puncte, in crestere fata de 155,9 puncte in luna septembrie. Conform Agerpres, FAO a precizat ca aceasta a fost cea mai mare crestere inregistrata dupa luna iulie 2012, chiar daca preturile la alimente erau in luna octombrie 2015 cu 16% mai mici decat in luna octombrie 2014.

De asemenea, tot Agerpres informeaza ca raportul indica faptul ca respectiva crestere din luna octombrie s-a datorat in principal majorarii cu 17,2% a pretului la zahar, pe fondul ingrijorarilor ca ploile abundente vor afecta principalele regiuni unde se cultiva trestia de zahar in Brazilia, primul producator mondial de zahar. Pretul uleiurilor vegetale a crescut cu 6,2% comparativ cu luna septembrie, pe fondul temerilor ca fenomenul El Nino va afecta livrarile de ulei de palmier ale Indoneziei in 2016.

In paralel, FAO si-a redus estimarile cu privire la productia mondiala de cereale in 2015 pana la 2,530 miliarde de tone, de la 2,534 miliarde tone cat estima in luna septembrie. "Jumatate din revizuire reflecta perspectivele mai slabe privind recoltele de porumb din India si Ucraina, in principal din cauza conditiilor meteo nefavorabile", se arata in comunicatul FAO.

In schimb, FAO si-a imbunatatit estimarile privind recolta mondiala de grau in sezonul 2015/2016 pana la 736,2 milioane tone, de la 734,8 milioane tone cat estima anterior, adaugand ca principalul motiv al revizuirii fiind recolta peste asteptari din Uniunea Europeana.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "FAO: Preturile alimentelor au crescut cu 3,9% in luna octombrie din cauza conditiilor meteo":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016