Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In atentia lucratorilor sezonieri! Comisia Europeana a publicat Liniile Directoare privind conditiile de munca in contextul pandemiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Iul. 2020 Exclusiv
Tags: lucratori sezonieri, conditii de munca pentru angajati

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a informat recent, printr-un comunicat de presa, ca Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19 au fost publicate de Comisia Europeana.

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Afacerilor Externe saluta publicarea de catre Comisia Europeana, la 16 iulie a.c., a Liniilor Directoare privind lucratorii sezonieri din Uniunea Europeana in contextul pandemiei de COVID-19.
 
Liniile Directoare evidentiaza drepturile de care beneficiaza lucratorii sezonieri in baza legislatiei europene si responsabilitatea statelor membre in asigurarea aplicarii corecte a normelor in vigoare, dat fiind riscul de precaritate a conditiilor de munca si de cazare ale lucratorilor sezonieri, exacerbat in contextul pandemiei. 
 
Comisia Europeana subliniaza in aceste Linii Directoare necesitatea unor masuri si actiuni adecvate si urgente din partea statelor membre pentru remedierea acestei situatii si pentru asigurarea respectarii drepturilor in vigoare si a normelor de protectie sociala si sanitara, adaptate conditiilor create de pandemie. in acest sens, este promovata consolidarea cooperarii intre statele membre pe tema conditiilor de munca ale lucratorilor sezonieri, precum si cresterea numarului de inspectii pe teren, inclusiv cu sprijinul Autoritatii Europene a Muncii. 
 
Documentul raspunde demersurilor constante ale Romaniei la nivelul institutiilor europene privind elaborarea unor recomandari specifice pentru categoria lucratorilor sezonieri mobili in Uniunea Europeana, care sa ia in considerare caracterul particular al statutului acestora si necesitatea asigurarii si implementarii unor masuri consolidate de protectie sociala si sanitara, mai ales in contextul pandemiei COVID. 
 
Demersurile autoritatilor romane, prin Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, au avut ca punct de plecare constatarile referitoare la vulnerabilitatea lucratorilor romani sezonieri care isi desfasoara activitatea in alte state membre pe perioada pandemiei si recunoasterea caracterului esential al muncii acestora pentru buna functionare a pietei unice europene si a economiilor statelor membre. 
 
In acest context, actiunile realizate au urmarit asigurarea egalitatii de tratament si respectarea principiului nediscriminarii lucratorilor sezonieri, combaterea muncii nedeclarate, implementarea reglementarilor europene si nationale in materie de sanatate si siguranta la locul de munca, informarea partilor cu privire la drepturile si obligatiile ce le revin si consolidarea inspectiilor pe teren, aspecte ce sunt reflectate si in Liniile Directoare prezentate de Comisia Europeana. 
 
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Afacerilor Externe vor continua sa promoveze la nivel european si bilateral importanta respectarii drepturilor sociale si a normelor privind sanatatea si siguranta la locul de munca pentru lucratorii sezonieri romani care isi desfasoara activitatea in alte state membre, atat in contextul pandemiei de COVID-19, cat si pe termen lung. 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In atentia lucratorilor sezonieri! Comisia Europeana a publicat Liniile Directoare privind conditiile de munca in contextul pandemiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016