Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reguli privind transportul cu trenul al lucratorilor sezonieri in UE (Informare ITM)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Mai. 2020 Exclusiv
Tags: transport feroviar, reguli protectie

Inspectoratul Teritorial de Munca Arad a explicat recent, printr-un comunicat de presa, care sunt regulile in cazul transportului cu trenul al lucratorilor sezonieri in Uniunea Europeana.

ITM Arad informeaza agentii de plasare de forta de munca in strainatate precum si lucratorii interesati ca, la data de 7 mai 2020, a fost publicat in Monitorul oficial nr. 367 Ordinul nr. 951 privind privind aprobarea Procedurii pentru circulatia trenurilor de calatori special comandate in vederea transportului de lucratori sezonieri, inclusiv al celor care desfasoara activitati de ingrijire a persoanelor vulnerabile, intre Romania si alte state membre ale Uniunii Europene, pe perioada starii de urgenta cauzate de pandemia de COVID-19.
 
Conform actului normativ, solicitarea punerii in circulatie a trenurilor internationale special comandate in vederea transportului de lucratori sezonieri, inclusiv al celor care desfasoara activitati de ingrijire a persoanelor vulnerabile, intre Romania si alte state membre ale Uniunii Europene se efectueaza de catre operatorul de transport feroviar de calatori.
 
In ceea ce priveste transportul lucratorilor catre statia de imbarcare, in trenul international, acesta va fi organizat conform legislatiei in vigoare de catre agentul de recrutare sau reprezentantul acestuia.
 
Atentie! Agentului de recrutare ii revine obligatia de a asigura masti de protectie impotriva COVID-19 pentru toti calatorii care se vor imbarca in trenuri, monitorizand totodata purtarea echipamentului de protectie inca de la coborarea din mijloacele de transport rutier, publice sau individuale, nefiind permis accesul in vagoane, calatorilor care nu au echipament de protectie.
 
Totodata, agentul de recrutare este raspunzator de respectarea programului de prezentare la imbarcare si de repartitie nominala a persoanelor care calatoresc, pe locuri si vagoane, in conformitate cu diagrama vagoanelor, indicatiile personalului de tren si prevederile ordonantelor militare sau ale altor reglementari in vigoare privind distantarea sociala si de verificarea calatorilor in momentul imbarcarii si debarcarii in si din vagoane, a posibilelor simptome asociate infectiei COVID-19.
 
Atat la imbarcare cat si la debarcare vor fi respectate cu strictete normele de distantare sociala.


Susa: ITM Arad
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reguli privind transportul cu trenul al lucratorilor sezonieri in UE (Informare ITM)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016