Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In data de 15 iunie 2021 fost lansata campania Drepturi pentru toate sezoanele

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iun. 2021 Exclusiv
Tags: campania drepturi pentru toate sezoanele, lucratori sezonieri

In data de 15 iunie 2021, Autoritatea Europeana a Muncii (AEM) a lansat campania de informare Drepturi pentru toate sezoanele, prin care atrage atentia asupra necesitatii de a promova conditii de munca echitabile si sigure pentru lucratorii sezonieri angajati in statele UE.

Campania condusa de Autoritatea Europeana a Muncii impreuna cu Comisia Europeana, Platforma europeana de combatere a muncii nedeclarate, reteaua EURES, statele UE si partenerii sociali se va derula in perioada iunie-octombrie 2021.

Se estimeaza ca, in fiecare an, aproximativ 850.000 de cetateni europeni se angajeaza in activitati sezoniere in afara tarii lor de origine. Lucratorii mobili sezonieri au aceleasi drepturi la conditii de munca echitabile si aceleasi drepturi sociale, cand lucreaza in alt stat UE, ca si lucratorii locali. Totusi, data fiind natura temporara a muncii lor, pot fi mai vulnerabili la conditii precare de munca si de viata, frauda si abuz. Pandemia de Covid 19 a agravat conditiile lucratorilor sezonieri si i-a expus la riscuri de imbolnavire.

Pentru a raspunde acestor provocari la fata locului si pentru a proteja conditiile de munca echitabile ale lucratorilor sezonieri, Autoritatea Europeana a Muncii deruleaza un Plan de Actiune impreuna  cu Comisia Europeana, Statele Membre UE si partenerii sociali. Ca parte a acestei actiuni integrate, campania de comunicare “Drepturi pentru toate sezoanele” urmareste sa creasca constientizarea lucratorilor mobili sezonieri si a angajatorilor lor cu privire la drepturile si obligatiile lor, precum si la serviciile de consiliere disponibile.

Domnul Cosmin Boiangiu, Directorul Executiv al Autoritatii Europene a Muncii, a declarat: “AEM a fost creata pentru a sprijini statele UE si partenerii sociali pentru a se asigura ca lucratorii mobili si angajatorii beneficiaza de conditii de munca echitabile in statele UE. Lucratorii sezonieri sunt esentiali pentru sectoare importante ale economiei noastre si activitatea lor a fost deosebit de vulnerabila la impactul pandemiei de Covid 19. Suntem bucurosi sa incepem sa ne indeplinim misiunea, prin sprijinirea lor. Statele Membre UE si partenerii sociali stiu ca pot conta pe AEM pentru a creste constientizarea cu privire la drepturi si obligatii si pentru a sprijini aplicarea legislatiei europene si nationale. Munca echitabila nu este sezoniera.”

Ca parte a Planului de Actiune pentru lucratorii sezonieri, AEM organizeaza, de asemenea, workshop-uri cu administratiile nationale si partenerii sociali pentru a colecta  si face schimb de practici cu privire la diseminarea informatiilor si furnizarea asistentei si serviciilor disponibile pentru lucratorii sezonieri si angajatorii lor. Autoritatea este, de asemenea, pregatita sa sprijine inspectiile transfrontaliere, coordonate si comune, care vizeaza sectoarele muncii sezoniere, schimbul de practici si metode cu inspectoratele de munca nationale si sa propuna schimb de experienta intre tarile UE.

Sursa: ANOFM
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In data de 15 iunie 2021 fost lansata campania Drepturi pentru toate sezoanele":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016