Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vesti bune pentru Romania de la FMI

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, fondul monetar, fmi, estimari, crestere economica, zona euro

Potrivit celor mai noi estimari transmise de Fondul Monetar International, in acest an tara noastra ar urma sa inregistreze o crestere economica de 2%, urmata de un avans de 2,2% in 2014, datele fiind furnizate din cuprinsul raportului World Economic Outlook, publicat marti de institutia financiara internationala.


Ambele cifre au fost revizuite in sus fata de estimarile din primavara acestui an, cand FMI prognoza ca economia Romaniei va inregistra o crestere de 1,6% in 2013 si de 2% in 2014.

De asemenea, FMI a redus usor estimarile privind evolutia preturilor de consum in Romania, acestea urmand sa creasca cu 4,5% in 2013 si cu 2,8% in 2014, fata de estimarile din primavara, care vorbeau de o crestere de 4,6% anul acesta si 2,9% anul viitor.

In ceea ce priveste regiunea Europei emergente, FMI estimeaza ca aceasta va inregistra o crestere economica de 2,25% in 2013 si un avans de 2,75% in 2014, avertizand insa ca o recesiune prelungita in zona euro ar fi un risc major pentru ele.

La nivel global, FMI si-a revizuit in jos estimarile privind cresterea economiei globale in acest an si anul urmator, in special ca urmare a incetinirii marilor economii emergente. Fondul prognozeaza ca economia globala va creste cu 2,9% in acest an si cu 3,6% in 2014, cu 0,2 puncte procentuale mai putin decat precedentele estimari ale FMI.

Zona euro va iesi din recesiune anul urmator, insa relansarea va fi una modesta apreciaza FMI. Potrivit celor mai recente prognoze economice ale Fondului, zona euro va cunoaste in acest an o recesiune mai putin profunda decat se anticipa (minus 0,4% in loc de minus 0,5%) urmand ca in 2014 sa revina in teritoriul pozitiv cu o crestere de 1,0%.

La finele lunii trecute, Consiliul directorilor executivi ai Fondului Monetar International a aprobat un nou acord stand-by pe 24 de luni, in valoare de aproximativ 1,98 miliarde de euro (1,75 miliarde DST - Drepturi Speciale de Tragere - n.r.) pentru Romania, acord care ar putea aseza tara pe calea spre iesirea de sub sprijinul Fondului. FMI considera ca economia romaneasca este inca vulnerabila la socuri externe, incluzand volatilitatea fluxurilor de capital, iar agenda reformelor nu a fost inca finalizata.

Sursa: Agerpres
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vesti bune pentru Romania de la FMI":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016