Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Paradisurile fiscale sunt printre cele mai bune "sisteme" care ofera o gazduire a sumelor care isi pierd urma, avand provenienta din alte tari.
Anual, guvernele din lumea intreaga pierd sume de doua ori mai mari fata de cele estimate ca fiind necesare pentru eradicarea saraciei extreme, asa cum arata calculele organizatiei de caritate Oxfam.
Suma pierduta anual de guvernele din lumea intreaga depaseste 150 de miliarde de dolari.
Organizatia considera ca este momentul ca premierul David Cameron sa treaca de la vorbe la fapte si sa ia masuri dure impotriva paradisurilor fiscale care au legaturi cu Marea Britanie, relateaza The Guardian.
Oxfam cere premierului britanic sa sustina incheierea unui acord international care sa puna capat secretomaniei si sa permita tarilor in dezvoltare sa recupereze sume de ordinul sutelor de miliarde de dolari.
Potrivit estimarilor Oxfam, aproape 18.500 de miliarde de dolari sunt detinuti in paradisuri fiscale, din care o treime in teritorii britanice.
Chiar si in cazul unei estimari conservatoare, cei 18.500 de miliarde de dolari ar aduce autoritatilor fiscale din intreaga lume venituri de 156 miliarde de dolari, in timp ce suma necesara pentru asigurarea unui venit de 1,25 de dolari pe zi fiecarei persoane la nivel global ar fi de 66 de miliarde de dolari.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Rezolvarea problemei paradisurilor fiscale va fi unul dintre principalele subiecte de discutii la reuniunea G8, prezidata de Marea Britanie, care va avea loc luna viitoare in Irlanda de Nord.
Sursa: Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Tratament fiscal si contabil pentru scoaterea din evidenta a titlurilor de participareFaptul generator si exigibilitatea pentru achizitii intracomunitare de bunuriCodul fiscal 2011 - Titlul IProtejati-va eficient impotriva sanctiunilor INJUSTE dispuse de ANAF! Hotarari CJUE si ICCJ care sunt in avantajul dumneavoastraComisia Europeana a retinut peste 40 milioane de produse care incalca dreptul de proprietate intelectualaUltimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Noile contributii, impozite si deduceri valabile din 2018. Anuntul facut de GuvernCum se va modifica de la 1 ianuarie 2018 Codul fiscal?Noua platforma CE combate planificarea fiscala agresiva si paradisurile fiscaleArticole similare
De ce vrea Comisia Europeana sa introduca un TVA de 1%Articole similare
Efectele cotei unice in viziunea lui Daianu. Cateva repere pentru politica fiscalaAdrian Mitroi, profesor ASE: Este o mare eroare sa nu iti mai platesti astazi taxeleArticole similare
PFA: Taxe, Impozite si Deduceri luam in calcul in 2014ANAF: Modificarile pe care le aduce OUG 26/2019 Legii nr. 52/2011 privind activitatea desfasurata de zilieriClient in insolventa. Cum procedam in ce priveste scoaterea din evidenta?Simplifica-ti viata: Lucrari esentiale de fiscalitate - contabilitate!Modificari importante aduse de ANAF in domeniul fiscalUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaOUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024OUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileVENITURI din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"