Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bon fiscal deductibil 50% pentru PFA. Cum se inregistreaza?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Dec. 2014 Exclusiv
Tags: bon fiscal deductibil, cod fiscal, venit, impozabil, cheltuieli, activitati independente

In analiza de mai jos, pentru un PFA in sistem real, neplatitor de TVA, vom vedea cum se inregistreaza un bon fiscal cu combustibil 50 % reducere care nu este consumat in totalitate pentru activitate economica. Vom vedea astfel daca se inregistreaza in Registrul de incasari si plati toata valoarea bonului fiscal, urmand sa se tina cont de valoarea nedeductibila la calculul impozitului pe venit la sfirsitul anului raportat in Declaratia 220. Ca alternativa, verificam daca se poate inregistra direct in rubrica Plati in numerar numai valoarea deductibila (ex: 100 lei x 50% = 50 lei), 50 lei consumat pentru activitate economica.


Venitul net din activitati independente se determina, potriit art. 48 alin. (1) din Codul fiscal, ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla.
?
Astfel, calculul venitului net impozabil nu se face in baza Registrului de incasari si plati, unde? de exemplu nu figureaza amortizarea, ci extracontabil.

Ideal ar fi sa utilizati un sistem informatic care sa va ajute sa identificati distict cheltuielile deductibile si nedeductibile si/sau deductibile? partial.

Daca nu aveti multe inregistrari si va bazati exclusiv pe Registrul de incasari si plati, puteti inregistra cheltuielile cu combustibilul pe doua randuri, respectiv deductibil si nedeductibil.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bon fiscal deductibil 50% pentru PFA. Cum se inregistreaza?":
Rating:

Nota: 3.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016