Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Economia nu prezinta semne bune in urmatorii 2 ani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Ian. 2015 Exclusiv
Tags: fmi, economie, evolutii, estimarile, avans, comisia europeana, zona euro

Potrivit datelor oficiale, Fondul Monetar International (FMI) a inrautatit estimarile de crestere a economiei mondiale la 3,5% in 2015 si la 3,7% in 2016, comparativ cu un avans de 3,8% anul acesta si 4% anul viitor, prognozate in octombrie. Raportul "World Economic Outlook" arata ca cea mai semnificativa revizuire in scadere a fost inregistrata de Rusia, informeaza Agerpres, din cauza sporirii tensiunilor geopolitice si a pretului mai scazut al titeiului. Astfel, PIB-ul ar urma sa scada anul acesta cu 3% si cu 1% anul viitor, fata de 3,5% in 2015 si 2,5% in 2016, prognozat in octombrie.


Pentru 2014, FMI a prognozat ca expansiunea economiei mondiale a fost de 3,3%, similar cu avansul din 2013.

De asemenea, potrivit sursei, recentele evolutii pe plan global, cum ar fi pretul mai scazut al titeiului, deprecierea euro si a yenului si potentialul mai redus de crestere in multe state, au afectat economia mondiala de la publicarea precedentelor prognoze ale FMI, in octombrie, se arata in raportul "World Economic Outlook".

"Aceste evolutii au insemnat vesti bune pentru importatorii de titei si de materii prime si vesti proaste pentru exportatori. Dificultatile cu care se confrunta statele in urma recentei crize financiare au continuat. Dar sunt si vesti bune pentru statele care au legaturi mai stranse cu euro si yenul, dar vesti proaste pentru cei cu legaturi mai apropiate de dolar", a apreciat economistul - sef al FMI, Olivier Blanchard, citat de Agerpres.

Avansul economiei SUA ar urma sa ajunga la 3,6% in 2015 si 3,3% in 2016, de la 2,4% in 2014, pe fondul cererii interne solide.

Fondul Monetar International a inrautatit estimarile de crestere a economiei zonei euro, la 1,2% in 2015 si 1,4% in 2016. Astfel, Germania ar urma sa inregistreze un avans de 1,3% anul acesta si de 1,5% anul viitor, in timp ce PIB-ul Frantei va creste cu 0,9% in 2014 si cu 1,3% in 2015.

FMI a mentinut estimarile privind avansul economiei Marii Britanii in acest an, la 2,7%, iar pentru anul viitor estimeaza o expansiune de 2,4%.

In Japonia, Fondul Monetar International a inrautatit estimarile de crestere a economiei la 0,6% in 2015 si 0,8% in 2016.

Economiile emergente si statele in curs de dezvoltare din Europa (unde este inclusa si Romania) ar urma sa inregistreze o crestere de 2,9% anul acesta si de 3,1% anul viitor, fata de un avans de 5,1% in 2014 si de 5,4% in 2015 prognozat in octombrie.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Economia nu prezinta semne bune in urmatorii 2 ani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016