Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Succesul unei companii decide foarte mult de hotararile interne si nu atat de mult de contextul economic. Cu abordari proactive si nu de tipul "vaca de muls", multe dintre afaceri reusesc nu doar sa supravietuiasca, ci chiar sa se dezvolte de la an la an intr-un mediu care nu e cel mai propice pentru antreprenoriat.
Potrivit unui studiu EY, preluat de HotNews.ro, o cincime dintre oamenii de afaceri urmeaza sa isi reduca in 2014 costurile, iar unul dintre considera ca succesul companiei depinde de competentele angajatilor.
Totodata, acelasi studiu releva ca patru din 10 sefi de companii din Romania sunt optimisti cu privire la cresterea afacerilor lor in acest an, un procent semnificativ mai mare fata de cei 25% de anul trecut.
Daca optimismul cu privire la cresterea afacerilor urmeaza un trend ascendent, in ce priveste cifra de afaceri, asteptarile sunt ceva mai moderate, studiul aratand ca 67% dintre respondenti se asteapta sa inregistreze o crestere moderata, de 1%-10% in 2014, in timp ce 19% prevad o crestere de 10%-20%.

Pozitive sunt si estimarile privind cresterea profitului: 51% dintre respondenti cred ca vor avea o crestere de 1%-10%, iar 19% estimeaza o crestere de pana la 20%.
In ce priveste strategiile de importanta crescuta ale companiilor, Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania, a declarat, pentru HotNews.ro, ca prioritatile pentru urmatorii doi ani sunt legati de competivitate si finantare:

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

Portal Persoane Fizice - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
"Concentrarea asupra competitivitatii si accesului la finantare sunt prioritatile anilor 2014 si 2015. De exemplu, in zona competitivitatii, efectele cresterii pretului energiei, in special la gaze, pot pune in discutie eficienta energetica a companiilor si nivelul investitiilor necesare in eficienta energetica. Pe de alta parte accesul la finantare, abilitatea de a diversifica sursele de finantare si optimizarea costului finantarii au devenit intr-o mai mare masura avantaje competitive - ca urmare, orice strategie de business va trebui sa le aiba in vedere".
Printre concluziile studiului se regasesc si factori considerati ca definitorii pentru succesul pe piata locala in 2014: rezultatele financiare - 96% (93% in 2013), satisfactia clientilor - 78% (77% in 2013) si cota de piata - 63% (64% in 2013).
De asemenea, 39% dintre liderii de business au mentionat notorietatea marcii (brand awareness), fata de 38% in anul trecut.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Programul IMM-Factor-Produs de garantare a creditului comercial, pus in dezbatere publica. Firmele trebuie sa indeplineasca 7 criterii de eligibilitateScoaterea din evidenta platitorilor de TVA. Cum procedam?5 motive sa treci la o aplicatie de pontaj si resurse umaneAparitii legislatie din Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 21 si 22 din 2012Legea 238/2020. Raportarile contabile semestriale vor putea fi solicitate numai pentru firmele cu cifra de AFACERI peste 1.000.000 euroUltimele articole
Cifra de AFACERI. TVA lunar devine OBLIGATORIU daca ai depasit 100.000 euroDeclaratia D100. Aveti la dispozitie 2 variante pentru corectarea IMCAFirme neplatitoare de TVA, servicii din UE. Ce trebuie sa stie despre codul TVA, D301 si D390 VIESD700. Schimbarea perioadei fiscale TVA se poate face in timpul anului?D700 ANAF. Etape pe care sa le urmati daca NU ati solicitatat la timp inregistrarea in scopuri de TVAArticole similare
STUDIU de caz: Livrarea unor produse agricole catre o tara din UESTUDIU de caz: Ce implicatii fiscale apar la majorarea de capital pentru un asociat nerezident?Achizitia de marfuri de la o persoana fizica: Regimul fiscal si declarativ al cumpararilor de bunuri pe baza de borderouSTUDIU de caz: Rambursarea TVA in cazul donatiilor de bunuriSTUDIU de caz: Investitii de natura modernizarilor pentru cladire inchiriataUltimele articole
Impozit pe venit. Cine NU plateste impozit in 2025 + un STUDIU de caz utilAchizitie intacomunitara de bunuri. Care este regimul fiscal TVAAnularea din oficiu a codului de TVA. Obligatii fiscale TVA pentru firmeDeclaratia 205. Cine are obligatia depunerii formularului + un STUDIU de caz utilAchizitii intracomunitare sub plafon. Tratament fiscal util firmelor cu cod special de TVAArticole similare
In toamna lui 2017, bate vantul schimbarii in fiscalitatea romaneascaCare e principalul risc pentru consolidarea fiscala in Romania?Jean-Marc Cambien, partener EY ROMANIA: Cum schimba digitalizarea tratamentul TVA pentru serviciile financiare?Alex Milcev (EY ROMANIA): Numarul celor care vor intra in sistemul de split TVA s-ar putea sa creascaCele 3 masuri fiscale care au speriat mediul de afaceriUltimele articole
Vesti bune pentru platitorii de TVA: Comisia Europeana solicita Romaniei sa elimine plata defalcata a TVAA fost lansata aplicatia EY VAT Check pentru TVA Split. Ce presupuneCe capcane ne pregateste Split TVA daca nu se schimba nimic pana la 1 ianuarie 2018Obligatii dosarul preturilor de transfer in 2016 si Ordinul 442/2016Antreprenorii cer sprijin din partea statului. Se estimeaza cresterea mediului de afaceriArticole similare
Bancherii cauta artificii pentru a evita taxeleTVA deductibil. Avantaje, conditii si exempleContaUtil: Intarirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economiciNou proiect pentru intarirea disciplinei financiare. Reguli noi pentru operatorii economici!
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"