Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Considerat initial de analisti o petarda uda, noul sistem de taxare a sectorului bancar va determina actiuni puternice din partea institutiilor de credit. Ideea implementarii noului impozit ...
Considerat initial de analisti o „petarda uda“, noul sistem de taxare a sectorului bancar va determina actiuni puternice din partea institutiilor de credit. Ideea implementarii noului impozit bancar a fost inaintata de mai multi lideri mondiali, insa analistii si bancherii insista ca, daca nu este globala, masura va dauna.
In teorie, bancile nu ar putea evita plata noilor taxe din cauza implementarii sale la nivel global. In practica, liderii mondiali nu au reusit sa elaboreze un plan comun de impozitare a sectorului bancar. Aflate inca in discutii, noile planuri pun accent pe nevoia ca fiecare guvern sa creeze propriile norme, in functie de circumstantele nationale specifice si propriile sisteme fiscale.
Cu toate acestea, indiferent cat de permisiva va fi noua schema de impozitare, analistii sunt de parere ca institutiile bancare mari vor prefera sa-si mute afacerile in state care nu vor aplica taxa.
„Ne asteptam ca aceasta legislatie sa duca la o reanalizare a spatiului in care se desfasoara tranzactiile si la centralizarea activitatilor, micsorand astfel impactul taxelor", au declarat specialistii USB John-Paul Crutchley si Alastair Ryan intr-un raport recent.
Prin astfel de actiuni, principalele cinci banci listate la bursa londoneza si-ar putea micsora considerabil contributiile, acestea ajungand la 1,3 miliarde de lire.
CINE CASTIGA
Ministrul de Finante englez, George Osborne, a declarat ca „aceasta criza a izbucnit in sectorul bancar si falimentul creditorilor a impus costuri enorme asupra intregii societati, prin urmare este corect ca, in viitor, bancile sa contribuie cu sume proportionale riscului pe care il exercita", potrivit BBC.
Noile masuri ar putea duce si la inchiderea filialelor institutiilor bancare straine ce opereaza in statele care vor implementa aceasta noua taxa. In plus, impozitarea suplimentara s-ar putea materializa in dobanzi mai mari aplicate consumatorilor.
Deoarece sunt vizate bancile mari, acest lucru ar putea duce la cresterea profitului creditorilor mici, a caror contributie va fi mult mai redusa. Institutiile bancare transfrontaliere ar putea pierde pe doua planuri.
Ca parte a noului buget de urgenta, George Osborne si-a declarat intentia de a micsora impozitele pe profit, masura ce se va aplica insa numai sumelor obtinute din activitati desfasurate pe teritoriul Angliei.
REACTIILE BANCHERILOR
Manual de politici contabile - Stick USB SAF-T pentru Contribuabili Mici Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024 Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Asociatia Bancherilor Britanici a declarat ca accepta in totalitate rolul pe care trebuie sa-l indeplineasca in relansarea economica, dar a insistat asupra faptului ca, daca nu sunt adoptate la nivel global, masurile vor afecta institutiile nationale.
Ei au amintit ca, datorita competitivitatii din sectorul bancar, in Anglia sunt create anual slujbe. Necesitatea coordonarii mondiale a fost subliniata si in scrisoarea comuna a ministrilor de Finante englez, german si francez, care au cerut „conditii echitabile de concurenta".
Sursa
Adevarul 28/06/2010
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Codul Fiscal 2010 TITLUL VI - Capitolul XIV - Dispozitii comunePlati intarziate la buget. ContraventiiBeneficiar al serviciilor intracomunitare neinregistrat in ROI. Cum inregistram, declaram si aplicam taxarea inversa?Obligatii fiscale de plata privind veniturile din activitati independentePrestatare servicii IT pentru client non-UE. Obligatii TVA si impozit pe venitUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Bolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaCheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVACe OBLIGATII au persoanele care utilizeaza sistemul E-TVA, implementat din 1 august 2024Articole similare
Cat va fi cursul de schimb in iarna? Un euro de 5 lei... doar un vis urat?Declaratiile recente privind politica adoptata de bancile romaneSalariile au crescut, consumul a scazutDobanzile la depozitele in valuta, excesiveUn nou proiect promite garantii de stat de pana la 80% fermierilor romani la achizitia de terenuriUltimele articole
Noi planuri pentru creditare din 2015: se reiau liniile de finantareDobanzile vor scadea, dar marjele bancilor raman ridicateBanca Centrala isi mentine dobanzile. Care vor fi efectele?Bancile nu vor sa faca provizioane pentru a curata bilanturileFalimentul ameninta peste 3.000 de companii mari din RomaniaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"