Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bancherii cauta artificii pentru a evita taxele

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Iun. 2010
Tags: taxe, bancheri

Considerat initial de analisti o petarda uda, noul sistem de taxare a sectorului bancar va determina actiuni puternice din partea institutiilor de credit. Ideea implementarii noului impozit ...


Considerat initial de analisti o „petarda uda“, noul sistem de taxare a sectorului bancar va determina actiuni puternice din partea institutiilor de credit. Ideea implementarii noului impozit bancar a fost inaintata de mai multi lideri mondiali, insa analistii si bancherii insista ca, daca nu este globala, masura va dauna.

In teorie, bancile nu ar putea evita plata noilor taxe din cauza implementarii sale la nivel global. In practica, liderii mondiali nu au reusit sa elaboreze un plan comun de impozitare a sectorului bancar. Aflate inca in discutii, noile planuri pun accent pe nevoia ca fiecare guvern sa creeze propriile norme, in functie de circumstantele nationale specifice si propriile sisteme fiscale.

Cu toate acestea, indiferent cat de permisiva va fi noua schema de impozitare, analistii sunt de parere ca institutiile bancare mari vor prefera sa-si mute afacerile in state care nu vor aplica taxa.

„Ne asteptam ca aceasta legislatie sa duca la o reanalizare a spatiului in care se desfasoara tranzactiile si la centralizarea activitatilor, micsorand astfel impactul taxelor", au declarat specialistii USB John-Paul Crutchley si Alastair Ryan intr-un raport recent.
Prin astfel de actiuni, principalele cinci banci listate la bursa londoneza si-ar putea micsora considerabil contributiile, acestea ajungand la 1,3 miliarde de lire.

CINE CASTIGA
Ministrul de Finante englez, George Osborne, a declarat ca „aceasta criza a izbucnit in sectorul bancar si falimentul creditorilor a impus costuri enorme asupra intregii societati, prin urmare este corect ca, in viitor, bancile sa contribuie cu sume proportionale riscului pe care il exercita", potrivit BBC.

Noile masuri ar putea duce si la inchiderea filialelor institutiilor bancare straine ce opereaza in statele care vor implementa aceasta noua taxa. In plus, impozitarea suplimentara s-ar putea materializa in dobanzi mai mari aplicate consumatorilor.

Deoarece sunt vizate bancile mari, acest lucru ar putea duce la cresterea profitului creditorilor mici, a caror contributie va fi mult mai redusa. Institutiile bancare transfrontaliere ar putea pierde pe doua planuri.

Ca parte a noului buget de urgenta, George Osborne si-a declarat intentia de a micsora impozitele pe profit, masura ce se va aplica insa numai sumelor obtinute din activitati desfasurate pe teritoriul Angliei.

REACTIILE BANCHERILOR


Asociatia Bancherilor Britanici a declarat ca accepta in totalitate rolul pe care trebuie sa-l indeplineasca in relansarea economica, dar a insistat asupra faptului ca, daca nu sunt adoptate la nivel global, masurile vor afecta institutiile nationale.

Ei au amintit ca, datorita competitivitatii din sectorul bancar, in Anglia sunt create anual slujbe. Necesitatea coordonarii mondiale a fost subliniata si in scrisoarea comuna a ministrilor de Finante englez, german si francez, care au cerut „conditii echitabile de concurenta".

Sursa Adevarul 28/06/2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bancherii cauta artificii pentru a evita taxele":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016