Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In perioada urmatoare, conform declaratiilor facute de Radu Ghetea, presedintele CEC Bank, dobanzile la credite vor continua sa scada, avand in vedere semnalele repetate date de Banca Nationala a Romaniei si de Banca Centrala Europeana in ultima perioada, dar marjele practicate de banci raman ridicate din cauza riscului inca mare la care se expun institutiile de credit.
In aceasta privinta, citat de Agerpres, Ghetea a declarat:
"Lumea are impresia ca noi, bancherii, suntem foarte suparati cand scad dobanzile. Nu suntem, pentru ca atunci cand scad dobanzile inseamna ca incepe sa creasca cererea, principala pondere in veniturile noastre fiind dobanzile la credite".
De asemenea, acesta considera ca dobanzile vor scadea la toate categoriile de credite, mai ales in conditiile in care incepe "sa se miste" si activitatea de vanzare-cumparare a imobilelor.
"Un element important in toata aceasta discutie este acel iures care se creeaza in mass-media cand, pe parcursul unei etape, se anunta ca se mai prelungeste sau nu programul Prima Casa. Asta inseamna ca lumea isi doreste, are intentia sa isi faca o casa".
In plus, referitor la marjele practicate de banci, Ghetea sustine ca aceasta exprima nivelul riscului pe care banca si-l asuma in momentul in care acorda un credit, iar marja difera de la caz la caz in functie de bonitatea clientului.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
SAF-T Ghid de raportare corecta
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Seful CEC a dat ca exemplu licitatiile lansate de primarii pe sistemul SEAP, unde primariile primesc finantare cu marje de sub 1%, intrucat autoritatile locale prezinta un risc scazut.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Titlul II Capitolul VZoom fiscal: Ordonanta privind acordarea unor facilitati fiscale a fost publicata in Monitorul OficialOG 6/2019: Cine poate beneficia de ANULAREA unor obligatii accesorii (oficial ANAF)M.Of. 855 a publicat ordinul privind reducerea penalitatilor pentru persoane fiziceAnulare dobanzi si penalitati conform OUG 69/2020. Termen pentru depunerea documentelorUltimele articole
Reminder! Pana pe 19 decembrie 2024 trebuie depusa D11A fost prelungit termenul pentru acordarea facilitatilor fiscale introduse prin OUG 107/2024Noua modificare asupra procedurii de aplicare a amnistiei fiscale (Ordinul 6438/2024)Impozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalTaxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaArticole similare
Veniturile din dobanzi la depozite obtinute pana la 1 iulie nu vor fi impozitateNoi planuri pentru creditare din 2015: se reiau liniile de finantareMFP revine asupra modului de impozitare a dobanzilor, sunt taxate doar castigurile de dupa 1 iulieDobanzile pentru creditele in lei si cele pentru euro se vor apropiaBancile nu vor sa faca provizioane pentru a curata bilanturileUltimele articole
La final de an se constata ca exista o pierdere majora in sistemul bancarArticole similare
Programul “Prima casa†continua: Finantele au alocat 2 miliarde de lei pentru acest an!Omul pentru care salariul lunar a ajuns la 27.000 euroDeclaratia unica va putea fi depusa online dupa 16 maiIMM-urile din Romania vor primi garantii directe cu valoare totala de 1 miliard de euroCum puteti recupera creantele de la partenerii rau-platnici?Ultimele articole
Impozitul pe venit si Contributiile sociale obligatorii au fost modificate prin OUG 130/2021Anunt MEAT cu privire la solutionarea contestatiilor depuse de institutiile de credit. Schema de ajutor HoReCaMEEMA propune noi masuri bugetare pentru sprijinirea IMM-urilor (Proiect de OUG )ATENTIE! Taxa de pasaport NU mai poate fi incasata prin Trezoreria Statului. Informare ANAFTeodorovici: As vrea ca activitatea mea la MFP sa fie analizata si prin prisma rezultatelorArticole similare
Ce conditii trebuie sa indepliniti pentru a beneficia de rate reduse la credit?OpenBudget arata ce taxe si impozite platesc salariatii si unde ajung banii publiciOficial: Ghidul de finantare a Programului Rabla Plus 2020Zoom fiscal: Formularul 014 a fost modificat.Care sunt noile reguli pentru anul fiscal diferit de anul calendaristic?Putem obtine rate mai mici la credit, fara sa actionam banca in justitie?Ultimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorTaxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaSituatii financiare. Cine are dreptul sa semneze situatiile financiareSprijin financiar pentru firme, de pana la 450 milioane de euro. Pana cand se depun cererileAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"