Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Dobanzile vor scadea, dar marjele bancilor raman ridicate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: dobanzile, marjele bancilor, radu ghetea, cec bank, credite

In perioada urmatoare, conform declaratiilor facute de Radu Ghetea, presedintele CEC Bank, dobanzile la credite vor continua sa scada, avand in vedere semnalele repetate date de Banca Nationala a Romaniei si de Banca Centrala Europeana in ultima perioada, dar marjele practicate de banci raman ridicate din cauza riscului inca mare la care se expun institutiile de credit.


In aceasta privinta, citat de Agerpres, Ghetea a declarat:

"Lumea are impresia ca noi, bancherii, suntem foarte suparati cand scad dobanzile. Nu suntem, pentru ca atunci cand scad dobanzile inseamna ca incepe sa creasca cererea, principala pondere in veniturile noastre fiind dobanzile la credite".

De asemenea, acesta considera ca dobanzile vor scadea la toate categoriile de credite, mai ales in conditiile in care incepe "sa se miste" si activitatea de vanzare-cumparare a imobilelor.

"Un element important in toata aceasta discutie este acel iures care se creeaza in mass-media cand, pe parcursul unei etape, se anunta ca se mai prelungeste sau nu programul Prima Casa. Asta inseamna ca lumea isi doreste, are intentia sa isi faca o casa".

In plus, referitor la marjele practicate de banci, Ghetea sustine ca aceasta exprima nivelul riscului pe care banca si-l asuma in momentul in care acorda un credit, iar marja difera de la caz la caz in functie de bonitatea clientului.

Seful CEC a dat ca exemplu licitatiile lansate de primarii pe sistemul SEAP, unde primariile primesc finantare cu marje de sub 1%, intrucat autoritatile locale prezinta un risc scazut.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Dobanzile vor scadea, dar marjele bancilor raman ridicate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016