Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Teodorovici: As vrea ca activitatea mea la MFP sa fie analizata si prin prisma rezultatelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 05 Nov. 2019
Tags: mfp, bilant contabil, dezvoltarea economiei

Ministrul demis al Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a sustinut luni - 4 noiembrie - o conferinta de bilant, in care a prezentat rezultatele Ministerului pe care l-a condus pentru a doua oara, incepand cu anul 2018. El si-a manifestat dorinta de a-i fi analizata activitatea la conducerea Ministerului Finantelor Publice nu doar prin prisma iesirilor sale publice, ci si prin prisma rezultatelor care au contribuit la "dezvoltarea economiei romanesti".

Acesta a sustinut ca singurul regret pe care il are legat de acest mandat sau este acela ca uneori iesirile sale publice au “mutat atentia de la discutia de fond la forma".
 
"Am un singur regret: acela ca uneori iesirile mele publice au fost de asa natura incat au acoperit substanta problemei cu elemente mai superficiale si care au mutat atentia de la discutia de fond la forma. Aici trebuie sa impart aceasta vina si cu aceia care au inteles ceea ce au vrut sa auda si nu ceea ce am vrut eu sa spun. Mi-as dori ca activitatea mea la Ministerul de Finante sa fie analizata nu doar prin prisma declaratiilor aducatoare de rating, ci si prin prisma activitatilor si rezultatelor care, desi nu au facut scantei in presa, au insemnat totusi functionarea si dezvoltarea economiei romanesti", a declarat ministrul demis al Finantelor, Eugen Teodorovici, la conferinta de bilant.

Acesta a precizat ca are convingerea ca va ocupa in continuare functii de demnitate publica, dupa acest portofoliu, chiar mai importante decat ministerul de la care pleaca, si pe care il considera “cel mai important, cel mai complex si cel mai greu minister din intregul guvern, cum de fapt este in orice tara".

Intre rezultatele MFP sub conducerea sa, Teodorovici a amintit:
 
  • in 2019, pentru prima data, PIB-ul va depasi 1000 de miliarde de lei, in timp ce castigul salarial mediu brut pe total economie a fost in primele 7 luni ale anului curent de 5.015 lei, iar veniturile bugetului consolidat s-au majorat, pe sold, cu 3,6 miliarde de lei;
  • in primele 9 luni ale anului, ponderea veniturilor colectate in PIB a crescut cu 0,6 puncte procentuale, iar veniturile au fost cu 12,7% mai mari decat in perioada similara a anului precedent (indice nominal);
  • peste 1,9 milioane de romani au beneficiat de restituirea taxei auto si a accesoriilor aferente, suma totala depasind 6,1 miliarde de lei.
In final, ministrul demis al Finantelor a precizat ca "are sentimentul datoriei implinite" fata de viitorul CEC Bank si s-a aratat "onorat" ca a facut parte din echipa care a reusit sa consolideze CEC Bank, prin capitalizarea bancii.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Teodorovici: As vrea ca activitatea mea la MFP sa fie analizata si prin prisma rezultatelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016