Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul aloca 100 milioane euro pentru Initiativa pentru IMM-uri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: investitii, imm, locuri de munca, uniunea europeana, garantie

Un comunicat de presa transmis exprima aprecierea comisarului european pentru politici regionale, Corina Cretu, fata de decizia Guvernului de a aloca 100 milioane de euro din Programul Operational Regional in favoarea Initiativei pentru IMM-uri, care isi propune sa sprijine intreprinderile mici si mijlocii in vederea unui acces mai facil la finantare.


"Initiativa pentru IMM-uri nu necesita co-finantare din partea bugetelor nationale sau regionale. Fara a afecta bugetul national, Initiativa pentru IMM-uri va stimula crearea locurilor de munca si cresterea economica in Romania", a declarat Corina Cretu, potrivit Agerpres.

Cu privire la acelasi subiect, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat ca "Initiativa pentru IMM-uri" va avea o influenta pozitiva in ce priveste cresterea volumului creditelor acordate acestei categorii de firme, care are nevoie de sprijin si care joaca un rol important in economia oricarei tari.

"Aceste instrumente financiare, finantate din fondurile europene alocate Romaniei, reprezinta un sprijin important pentru IMM-uri. in ultimii ani, contractarea finantarilor europene a fost simplificata, iar accesul la fonduri a devenit mai facila si din acest motiv, dar si pentru bunastarea tarii noastre, ii invit pe toti actorii din piata sa se pregateasca sa utilizeze aceste instrumente financiare, respectiv sa atraga fondurile europene, care reprezinta un sprijin semnificativ pentru dezvoltarea economiei Romaniei", a precizat acesta, citat de Agerpres.

Marius Nica, ministrul fondurilor europene, e de parere ca Memorandumul aprobat reprezinta o masura constructiva, luata in beneficiul IMM-urilor, instrumentul financiar de tip garantie neplafonata combinand alocarile nationale ale statelor membre cu resursele bugetare ale Uniunii Europene si cu resursele proprii ale Fondului European de Investitii si Bancii Europene de Investitii.

La jumatatea saptamanii in curs, Guvernul a aprobat un Memorandum prin care se propune participarea Romaniei la instrumentul financiar de tip garantie neplafonata in cadrul Initiativei pentru IMM-uri.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul aloca 100 milioane euro pentru Initiativa pentru IMM-uri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016