Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Presedintele ANOFM: Facilitarea intoarcerii acasa a romanilor, asumata de Guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 31 Ian. 2020
Tags: anofm, locuri de munca, eures

Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca anunta ca Romania are nevoie de politici publice care sa faciliteze intoarcerea acasa a romanilor care lucreaza in afara, iar Guvernul actual si-a asumat sa faca din asta un obiectiv national.

ANOFM, in calitate de Birou National de Coordonare EURES, a organizat, miercuri, o intalnire bilaterala EURES Romania-Ungaria, la care au participat reprezentantii Serviciilor Publice de Ocupare din cele doua tari vecine. Sursa citata, arata, intr-un comunicat remis presei, ca  obiectivul principal al evenimentului este intensificarea colaborarii dintre cele doua servicii in domeniul mobilitatii fortei de munca prin reteaua si serviciile EURES. 

“Nu trebuie sa uitam ca mobilitatea este unul dintre pilonii Uniunii Europene. In acest spirit, EURES este platforma care ii ajuta pe cei care doresc sa se stabileasca in strainatate, prin gasirea unui loc de munca in Europa. Din pacate, atat Romania cat si Ungaria sunt tari recunoscute pentru exportul de forta de munca. Atat noi, cat si vecinii nostri, avem nevoie de politici publice care sa faciliteze intoarcerea acasa a propriilor cetateni. De altfel, Guvernul PNL si-a asumat sa faca din acest deziderat un obiectiv national”, a declarat presedintele ANOFM, Emanuel Victor Picu, prezent la intalnire.

Acesta a subliniat ca Romania trebuie sa-si pastreze cetatenii in interiorul tarii prin construirea de institutii care sa lucreze in interesul romanilor si prin asigurarea unor conditii de viata care sa se apropie de cele gasite in occident.

EURES este o retea de cooperare conceputa pentru facilitarea liberei circulatii a lucratorilor in tarile UE 28, precum si in Elvetia, Islanda, Liechtenstein si Norvegia avand un rol important in furnizarea de informatii specifice si in facilitarea plasarii fortei de munca in beneficiul angajatorilor si angajatilor din zonele de frontiera, in regiunile europene transfrontaliere. Reteaua este formata din Biroul European de Coordonare (BEC), birourile nationale de coordonare (BNC), partenerii EURES si partenerii asociati EURES. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Presedintele ANOFM: Facilitarea intoarcerii acasa a romanilor, asumata de Guvern":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016