Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Am ajuns pe locul 3 la investitii straine

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: investitii straine, raportul ey, romania, locuri de munca, economie, industria

In topul celor mai atractive investitii straine in Europa Centrala si de Est (ECE), Romania a depasit Ungaria si a urcat astfel in clasament ajungand pe locul 3 in 2014. Pe primele doua locuri se situeaza Polonia si Cehia.


Raportul anual EY - European Attractiveness Survey, citat de Agerpres, arata ca primele doua tari inregistreaza un trend descendent in vreme ce interesul masurat fata de Romania a crescut cu 2 puncte in acest an fata de 2013.

In ce priveste numarul de locuri de munca nou create prin investitiile straine in 2013, Romania si-a pastrat pozitia a 10-a, fiind create 6.157 locuri noi de munca. A fost inregistrata insa o scadere de 13% fata de 2012.

In topul tarilor care au creat cele mai multe locuri de munca se afla, pe primele pozitii, Marea Britanie, Franta, Polonia, Rusia si Serbia.

Agerpres noteaza ca raportul EY indica o scadere a interesului investitorilor fata de Europa Centrala si de Est, pe fondul unei economii instabile si al unor cresteri lente.

Totodata, se specifica in acelasi raport, se constata o scadere a investitiilor in industria automobilelor. ECE a inregistrat cresteri de 55% in proiectele de cercetare si dezvoltare.

Potrivit EY, investitiile straine directe in Europa au atins cel mai inalt nivel anul trecut, 2013 fiind un an record al investitiilor straine directe cu 3.955 de proiecte, in crestere cu 4% fata de cele 3.797 din 2012.

Principalele piete in care investitiile straine directe au inregistrat cresteri sunt Marea Britanie, Germania si Franta, in timp ce in pietele din Spania si Europa de Est s-au inregistrat scaderi.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Am ajuns pe locul 3 la investitii straine":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016