Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OpenBudget arata ce taxe si impozite platesc salariatii si unde ajung banii publici

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: openbudget, platforma, claudiu nasui, solib, societatea pentru libertate individuala, banii publici, impozite, salariati

Saptamana aceasta a fost lansata de catre Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib), o organizatie non-guvernamentala care promoveaza educatia economica in Romania, platforma interactiva de transparenta bugetara Open Budget.



Proiectul pune la dispozitia persoanelor interesate informatii complete cu privire la taxele si impozitele platite de salariatii romani, explica HotNews.ro, precum si unde ajung banii publici. In aceasta privinta, Claudiu Nasui, presedintele SoLib, a declarat:

"Prin Open Budget incercam sa oferim oamenilor posibilitatea de a intelege modul in care statul gestioneaza banii publici, pentru ca rezultatul acestui proces are un impact direct asupra vietii fiecaruia dintre noi. Atunci cand actiunile guvernamentale pot fi intelese si verificate de oricine, autoritatilor le va fi mai greu sa faca promisiuni electorale nerealizabile, sa distribuie bugetul Romaniei intr-un mod ineficient sau in scopul satisfacerii propriilor interese".

Potrivit sursei, noua platforma cuprinde patru sectiuni interactive si interconectate prin intermediul carora poate fi vizualizat nivelul impozitelor pe care le suporta economia; impactul fiscal asupra unui salariat, in functie de salariul introdus de acesta; sumele pe care statul le colecteaza din impozite, contributii, taxe, accize sau din alte surse; modul in care sunt directionati banii colectati de stat, in functie de ordonatorul de credite caruia ii sunt destinati, domeniul inspre care se transfera si natura fondurilor cheltuite.

Claudiu Nasui a oferit mai multe explicatii cu privire la modul in care platforma poate derula teste pentru a vedea impactul bugetar al politicilor publice:

"Practic oricine poate deveni un planificator, pus in situatia de a aloca resurse finite catre nevoi infinite. Orice crestere a cheltuielilor, trebuie sa atraga cresterea veniturilor sau scaderea altor cheltuieli, pentru a evita o crestere a deficitului bugetar".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OpenBudget arata ce taxe si impozite platesc salariatii si unde ajung banii publici":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016