Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Saptamana aceasta a fost lansata de catre Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib), o organizatie non-guvernamentala care promoveaza educatia economica in Romania, platforma interactiva de transparenta bugetara Open Budget.
Proiectul pune la dispozitia persoanelor interesate informatii complete cu privire la taxele si impozitele platite de salariatii romani, explica HotNews.ro, precum si unde ajung banii publici. In aceasta privinta, Claudiu Nasui, presedintele SoLib, a declarat:
"Prin Open Budget incercam sa oferim oamenilor posibilitatea de a intelege modul in care statul gestioneaza banii publici, pentru ca rezultatul acestui proces are un impact direct asupra vietii fiecaruia dintre noi. Atunci cand actiunile guvernamentale pot fi intelese si verificate de oricine, autoritatilor le va fi mai greu sa faca promisiuni electorale nerealizabile, sa distribuie bugetul Romaniei intr-un mod ineficient sau in scopul satisfacerii propriilor interese".
Potrivit sursei, noua platforma cuprinde patru sectiuni interactive si interconectate prin intermediul carora poate fi vizualizat nivelul impozitelor pe care le suporta economia; impactul fiscal asupra unui salariat, in functie de salariul introdus de acesta; sumele pe care statul le colecteaza din impozite, contributii, taxe, accize sau din alte surse; modul in care sunt directionati banii colectati de stat, in functie de ordonatorul de credite caruia ii sunt destinati, domeniul inspre care se transfera si natura fondurilor cheltuite.
Claudiu Nasui a oferit mai multe explicatii cu privire la modul in care platforma poate derula teste pentru a vedea impactul bugetar al politicilor publice:

Examen Consultant Fiscal 2025

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025
"Practic oricine poate deveni un planificator, pus in situatia de a aloca resurse finite catre nevoi infinite. Orice crestere a cheltuielilor, trebuie sa atraga cresterea veniturilor sau scaderea altor cheltuieli, pentru a evita o crestere a deficitului bugetar".

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Deductibilitate cheltuieli pentru PFA care are activitate de transport prin PLATFORMA UBER/BOLT/FREENOWSe poate face trecerea la impozit pe profit daca firmele indeplinesc criteriile microintreprinderilor?O noua declaratie va fi utilizata pentru detasarea transnationala a salariatilor (Hotararea 654/2021)Au aparut pe aici.gov.ro formularele necesare PFA-urilor pentru obtinerea indemnizatiei de intrerupere a activitatiiBancile care refuza amanarea platii ratelor, in vizorul MFPUltimele articole
Firme neplatitoare de TVA, servicii din UE. Ce trebuie sa stie despre codul TVA, D301 si D390 VIESIntrebari legate de implementarea SAF-T din 2025, pentru firmele care au ca activitate comertulSeminarii web ANAF pentru luna ianuarie 2025. Ce teme vor fi abordateComert online. Regimul fiscal TVA in cazul vanzarii catre persoane din UECum se stabileste TVA-ul pentru achizitiile intracomunitare de bunuri si serviciiArticole similare
Cat muncim, in medie, ca sa asiguram cheltuielile statului?Ministrul Economiei, despre schema de ajutor HoReCa: Nu mai mergem pe principiul „primul venit, primul servitâ€CLAUDIU NASUI: Masura 3 de ajutor de stat nu isi atinge scopul pentru care a fost creataRomanii vor munci 5 luni pentru stat in 2011Propunere de masuri fiscale: CAS progresiv in functie de varsta, reducere taxe si TVA pentru IMM-uri si reforma ANAFArticole similare
Cat muncim, in medie, ca sa asiguram cheltuielile statului?Romanii vor munci 5 luni pentru stat in 2011Articole similare
Persoanele care detin depozite mici in banci nu platesc taxa pentru salvarea bancilorMinistrul Muncii reduce aproape un sfert din numarul de posturi din structura MMPSVioleta Alexandru: Verificam primele plati Somaj tehnic si ii sanctionam pe cei care au incercat sa obtina plati dubleBoc: IMM vor fi obligate sa returneze banii UE daca proiectele nu sunt derulate legalAntreprenorii romani: Platim taxe foarte mari, dar rezultatul e zero. Nu avem infrastructura, sanatate si invatamantArticole similare
MFP a publicat proiectul privind platile in numerar intr-o noua forma. Noi plafoane!Depasire plafon de 65.000 euro in cursul anului. Cand se trece la impozitul pe profit?Impozitarea pensiilor: Din 1 ianuarie 2024 se aplica modificarile introduse prin Legea 282/2023MFP: Concluzii dupa reuniunea Consiliului ECOFIN de la BruxellesCea mai recenta scrisoare de intentie negociata cu FMI ascunde IMPOZITE noi din 2014Ultimele articole
Voucherele de vacanta: Reguli, IMPOZITE, CAS si CASS in 2025Taxe PFA 2025: Cat platesti pentru PFA cu venituri din drepturi de autorCum se calculeaza taxa pe stalp. EXEMPLU practic privind regiile autonomeSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorRentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier Taxe si IMPOZITE implineste 30 de ani!
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"