Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Tratament TVA de la 1 iulie 2021 pentru vanzarile intracomunitare de bunuri la distanta si livrarile de bunuri interne

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 04 Nov. 2021 Exclusiv
Tratament TVA de la 1 iulie 2021 pentru vanzarile intracomunitare de bunuri la distanta si livrarile de bunuri interne
Tags: tratament tva, material oficial anaf, vanzari intracomunitare la distanta

ANAF a publicat recent un material informativ cu privire la tratamentul fiscal TVA aplicabile de la iulie 2021 pentru vanzarile intracomunitare de bunuri la distanta si livrarile de bunuri interne efectuate de interfetele electronice care faciliteaza aceste livrari.

Vanzarea intracomunitara de bunuri la distan?a - livrarea de bunuri expediate sau transportate de furnizor sau in numele acestuia, inclusiv in cazul in care furnizorul intervine in mod indirect in transportul sau expedierea bunurilor, dintr-un alt stat membru decat cel in care se incheie expedierea sau transportul bunurilor catre client, daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
 
a) livrarea de bunuri este efectuata pentru o persoana impozabila sau o persoana juridica neimpozabila ale carei achizi?ii intracomunitare de bunuri nu sunt considerate operatiuni impozabile in Romania in temeiul art. 268 alin. (4) ?i (8) lit. a) si art. 3151 alin. (9) sau pentru orice alta persoana neimpozabila;

b) bunurile livrate nu sunt mijloace de transport noi sau bunuri livrate dupa asamblare sau instalare, cu sau fara functionare de proba, de catre fur- nizor sau in numele acestuia.

[articol 266 alineat (1) pct. 35 din Codul fiscal]

Persoana impozabila - orice persoana (persoana fizica, grupul de persoane, institutia publica, persoana juridica, precum si orice entitate) care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice, oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati.

Persoana neimpozabila - alta decat persoana impozabila, precum: persoana fizica, persoana juridica neimpozabila (de ex. institutia publica, organismul international de drept public, pentru activitatile care sunt desfa?urate in calitate de autoritati publice, cu exceptiile mentionate de lege).

[articol 266 alineat (1) pct. 21-24, art. 269 alineat (1) din Codul fiscal]

Stat membru de consum - statul membru in care se incheie expedierea/transportul bunurilor catre client, in cazul vanzarii intracomunitare la distanta;

 - statul membru in care incepe si se incheie expedierea/transportul bunurilor in cazul livrarii de bunuri efectuate de catre o persoana impozabila care, prin utilizarea unei interfete electronice cum ar fi o piata online, o platforma, un portal sau alte mijloace similare, faciliteaza livrarea de bunuri in Uniunea Europeana de catre o persoana impozabila nestabilita in Uniunea Europeana catre o persoana neimpozabila.
[articol 315 alineat (1) lit. c) din Codul fiscal]

Stat membru de inregistrare - statul membru pe teritoriul caruia persoana impozabila are sediul activita?ii economice sau

- statul membru in care dispune de un sediu fix, in cazul in care persoana impozabila nu are sediul activitatii economice in Uniunea Europeana. Daca persoana impozabila are sedii fixe in mai multe state membre, alege unul dintre aceste state pentru utiliza- rea regimului special sau

- statul membru in care incepe expedierea sau transportul bunurilor, in cazul in care persoana impozabila nu are sediul activitatii economice si nu dispune de un sediu fix in Uniunea Europeana. In cazul in care exista mai multe state membre in care incepe expe- dierea sau transportul bunurilor, persoana impozabila precizeaza care dintre aceste state membre este statul membru de inregistrare.
[articol 315 alineat (1) lit. b) din Codul fiscal]
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Tratament TVA de la 1 iulie 2021 pentru vanzarile intracomunitare de bunuri la distanta si livrarile de bunuri interne":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016