Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii reduce aproape un sfert din numarul de posturi din structura MMPS

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Ian. 2020
Tags: mmps, reducere numar de posturi, restructurare

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, anunta ca MMPS trece printr-un proces profund de reorganizare, care, intre altele, prevede reducerea numarului de posturi, de la 424 posturi, la 323 posturi, precum si scaderea numarului de Directori generali.

“Sunt in mjlocul unei reorganizari profunde in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale. De 2 – 3 zile se stie acest lucru in Minister si nu numai. Daca lucrurile mergeau bine, pensionarii nu aveau problemele pe care le au in aplicarea legislatiei privind pensiile, firmele gaseau usor someri, cei care muncesc cinstit vedeau ca Inspectia Muncii ii respecta sanctionandu-i pe cei care ocolesc legea, afectandu-i pe salariati. Daca nu se vedea cu ochiul liber ca sistemul public pare sa se protejeze pe sine si nu adreseaza nevoile oamenilor, nu se justifica nicio schimbare. Dar se justifica!

Am ajuns, dupa saptamani de dezbateri interne si externe, la varianta de mai jos a Organigramei. A mai fost in consultare dar o arat din nou public pentru ca orice reactie bazata pe argumente, este binevenita! In curand imi voi asuma decizia pe marginea noii Organigrame”, a scris ministrul Violeta Alexandru pe pagina sa de facebook.

Astfel, sustine aceasta, se va reduce numarul Directorilor generali si, ca o consecinta, va scadea si veniturile acestora – ajungand la o treapta ierarhica cu un nivel de salarizare mai mic. 

“Exclud din discutie completarile la salarii prin fonduri europene pe baza proiectelor. Propun comasarea unor structuri, repartizarea mai buna a resurselor umane. De la 424 posturi, aceasta propunere de organigrama are 323 posturi. Urmeaza institutiile din coordonare.
Desi nu am avut intotdeauna o atmosfera favorabila de la inceputul preluarii mandatului in minister – stil de lucru diferit, stiu! - dupa o viata muncita in medii de toate felurile, am capacitatea de a fi obiectiva in luarea deciziilor. Obiectivitatea genereaza si neplaceri, nu poate fi placuta de toti cei vizati”, a mai notat ministrul Muncii.

Aceasta sustine ca decizia este una asumata, chiar daca nu este pe placul tutror: “Cred ca romanii nu mai vor sa vada un om care trece degeaba prin pozitii publice. in orice pozitie publica ar fi persoana. Ministerul Muncii trebuie sa lucreze eficient si transparent. Banii publici pentru sistemul public trebuie cheltuiti cu eficienta. Cei care #muncesc nu mai trebuie sa simta ca au ajuns bataia de joc a celor care nu muncesc dar beneficiaza doar de sustinere politica”. 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii reduce aproape un sfert din numarul de posturi din structura MMPS":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016