Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit declaratiilor facute de Presedintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Cristinela Odeta Nestor, veniturile realizate de un jucator la pariurile in cota fixa vor fi impozitate cu 2%, comparativ cu sistemul actual care presupune retinerea unui impozit de 25% pentru sumele ce depasesc 600 de lei, intr-o singura zi, pe jucator, la acelasi organizator de pariuri.
In cadrul unei conferinte de presa de saptamana aceasta, presedintele ONJN a declara ca anul trecut statul a incasat 34 de milioane lei din aplicarea impozitului de 25% pe veniturile jucatorilor la loto, bingo si pariuri, in timp ce din impozitul pe veniturile obtinute in cazinouri sau la sloturi (pacanele) nu s-a incasat nimic.
Autoritatile sustin ca impozitul, in forma actuala, nu era aplicabil, pentru ca in cazinouri si la "pacanele" nu poate fi evidentiat castigul din acel sistem de joc (diferenta intre castiguri si sumele jucate).
Acest "argument" al presedintelui ONJN poate fi valabil insa si pentru pariuri, bingo sau loterie, unde, teoretic, sumele jucate pe biletele necastigatoare pot fi mai mari decat veniturile din biletele castigatoare, dar in acest caz statul nu a avut nicio problema sa taxeze jucatorii.
Saptamana viitoare, in sedinta de Guvern ar putea intra doua acte normative - modificarea Codului Fiscal si modificarea Legii jocurilor de noroc, iar impozitele pe anumite jocuri de noroc vor fi reasezate.
Prin ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii jocurilor de noroc se prevede ca nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obtinute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker, in timp ce impozitul de 25% pe castig va ramane in vigoare pentru Loterie si jocuri Bingo.
Autoritatile estimeaza ca reasezarea impozitelor in acest domeniu va avea un impact bugetar pozitiv de 34 de milioane de lei.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Sursa: Agerpres
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Nerezidentii si declaratia de impozit pe profitEfectele pe care le-a avut reducerea TVA in panificatie, prezentate de ROMPANVenituri realizate din strainatate. Cum procedam pentru evitarea dublei impuneri?Circa jumatate dintre firmele romanesti au in vedere dezvoltareaCreste numarul de firme. Ce sectoare prospera?Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Proiect MFP: aprobarea bugetului pe anul 2011 al Loteriei NationaleModificare privind Deducerea TVA: decizie UE pentru RomaniaNoutati Legislatie Fiscala 29 aprilie - 04 maiActionarii BVB dezbat situatiile financiareModificari ale Codului fiscal ce intra in vigoare incepand cu data de 1 NOIEMBRIE 2023Ultimele articole
Noutati Legislatie Fiscala 03 - 07 august 2009 - Monitorul OficialArticole similare
Case de marcat electronice- ANAF reaminteste care sunt facilitatile fiscale pentru contribuabili (Legea 153/2020)ANAF modifica D 201 si D 205. Motivul: modificarea regimului fiscal aplicabil pensiilorOMFP nr. 183 din 2 februarie 2010MFP revine asupra modului de impozitare a dobanzilor, sunt taxate doar castigurile de dupa 1 iulieBlejnar a dat explicatii despre Politia FiscalaUltimele articole
Distrugere punct de lucru in totalitate. Cheltuielile sunt deductibile?TOATE modificarile aduse Legii contabilitatii prin OUG 138/2024Cheltuieli cu masa calda pentru salariati. Aceste cheltuieli sunt deductibile?Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025NOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"