keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Colaborare in domeniul jocurilor de noroc. Care e sistemul de impunere?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 19 Iul. 2017 Exclusiv
Tags: jocuri de noroc, licenta de functionare, sistem de impunere, contract de comision

In cazul urmator, avem o societate de pariuri sportive A care incheie un contract de comision cu o persoana juridica B. Organizatorul detine licenta de organizare si autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc de tip pariuri in cota fixa, iar persoana juridica este de acord ca in numele si pe seama acestuia sa indeplineasca actiuni specifice activitatii de jocuri de noroc in spatiul X. Firma B emite factura de comision la finele lunii catre firma A. Vom stabili daca pentru firma B activitatea esta asimilata jocurilor de noroc si daca poate societatea B sa aplice sistemul de impozitare micro (firma B este obligata sa aiba codul CAEN pentru pariuri sportive).

Art. 5 din Normele metodologice de punere in aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc aprobate prin H.G.  111/2016 stabileste dupa cum urmeaza:
 
Art. 5. - (1) Activitatea de jocuri de noroc poate fi exploatata in mod direct de organizatorul de jocuri de noroc sau in comun, de organizatorul de jocuri de noroc si unul sau mai multi operatori economici sau persoane fizice, in temeiul unui contract, care se va comunica ONJN in termen de 5 zile de la data incheierii. 
   
(3) Prin exploatarea in comun a activitatilor de jocuri de noroc intre doi sau mai multi operatori economici, dintre care cel putin unul detine licenta de organizare si autorizatie de exploatare a activitatii, se intelege ansamblul actiunilor desfasurate in temeiul contractului incheiat in forma scrisa, care sa prevada indeplinirea a cel putin uneia dintre activitatile specifice jocurilor de noroc constand in operarea mijloacelor de joc, evidentierea incasarilor si platilor si completarea documentelor aferente activitatii curente, precum si altele asemenea, de catre partenerul contractual, in numele si pe seama organizatorului de jocuri de noroc. 
 
(4) Raspunderea pentru respectarea conditiilor de organizare si exploatare a jocurilor de noroc desfasurate in conditiile prevazute la alin. (3) apartine organizatorului de jocuri de noroc si partenerului contractual. 
 
Astfel, societatea A nu obtine venituri din comision ci venituri din exploatarea activitatii de jocuri de noroc in comun cu societatea B, in numele si pe seama acesteia.
 
Avand in vedere aceste activitati prestate societatea A nu poate aplica impozitul pe veniturile microintreprinderilor intrucat, conform art. 48 alin. (6) lit. c) nu intra sub incidenta acestui impozit persoanele juridice care desfasoara activitati in domeniul jocurilor de noroc.
 
Conform art. 52 alin. (3) din Codul fiscal, microintreprinderile care in cursul unui trimestru incep sa desfasoare activitati de natura celor prevazute la art. 48 alin. (6) datoreaza impozit pe profit incepand cu trimestrul respectiv. 
 
 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Irina Dumitrescu - Economist
 
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016